Trosser stengt bro: - Masse biler og flere fotgjengere på vei over

Artikkelen er over 2 år gammel

Den sterke vinden fører til at E10 mellom øst og vest er tidvis stengt.

DEL

15.30 var vindhastigheten 25,5 meter i sekundet over Gimsøybroa ifølge appen Veivær. Mange trosser varslinga på brua og kjører over.

– Det er hasard på broa. Det blinker rødt og det er stengt. Men det er masse biler og flere fotgjengere på vei over, sier en bilfører som står i kø.

Han forteller videre at vindstyrken varierer mellom 29 og 32 meter i sekundet.

- Totalt kaos ved Gimsøybrua og null respekt for vindvarslerne hos altfor mange bilister som skaper farlige situasjoner når de brøyter seg fram i feil kjørebane, forteller en annen tipser til Lofotposten.

Varslet foreldre

– Vi har sendt ut melding til alle foreldre om at bussen som skal gå til Sydalen står på vestsida av Gimsøybroa og venter på å få passere. Akkurat nå er brua stengt, forteller rektor ved Gimsøy skole, Rune Andreassen, før klokken 16.

Han forteller at de er vant med at brua blir stengt fra tid til annen.

– Det skjer fra tid til annen at brua blir stengt. Men det er sjeldent at det skjer i juni, forteller Andreassen og forklarer at skolen har god rutine på å melde fra om avvik.

Klokken 16.10 kan rektoren meddele at Sydalbussen måtte gjøre vendereis. Elevene er nå på skolen, mens de venter på at brua skal åpne igjen.

Artikkeltags