Slik blir været i pinsehelga

Artikkelen er over 2 år gammel

Stikkordet for helga er lavtrykk. Det blir perioder med nedbør og vind, og temperaturer på 9–10 grader.

DEL

– Lofoten kommer dårlig ut av det, sammenlignet med resten av landet, forteller vakthavende statsmeteorolog, Aslaug Skålevik Valved.

I rykk og napp

– Været kommer i rykk og napp hele pinsehelga, sier hun.

Lørdag øker vinden fra kvelden før, og det blir sørvestlig stiv kuling. Dette minker utover ettermiddagen.

– Da blir det liten kuling, og så blir det frisk bris lørdag kveld. Regnet forventes å komme periodevis på formiddagen, og avta på kvelden, sier statsmeteorologen.

Søndag tar vinden seg opp igjen utsatte steder. Det er ventet skyer og spredt regn. Været blir verst søndag kveld, nedbøren øker og det blåser opp til stiv kuling.

Vis forsiktighet

– Vi kommer nok til å sende ut kulingvarsel for Lofoten i perioder i helga, forteller Skålevik Valved. Hun sier hun vil anbefale folk å vise forsiktighet.

– Dette er kanskje ikke den helga det er mest fristende å gå på fjellet, men det vil rive godt om man gjør det. Jeg ville vurdert om fjelltur var noe som måtte gjøres, og ellers være forsiktige. Det samme gjelder de som skal ut på sjøen. Jeg vil ikke anbefale noen å gå ut i en liten robåt, om de ikke er vant til sjø, sier vakthavende meteorolog.

Mandag best

– Ruskeværet fra søndag tar vi med oss til mandag formiddag. Etterpå vil både vind og regn av ta. Mandag ettermiddag får det beste pinseværet. Det ventes frisk bris og oppholdsvær. Gulroten kan være at dette er starten på en bedre uke, sier hun.

Tidlig neste uke er det ventet skiftende skydekke, lange perioder med opphold og ingen nedbør.

Temperaturene er på sitt høyeste på søndag, da på 11 grader. Ellers er det ventet temperaturer på 9–10 grader hele helgen.

Artikkeltags