Rolig juletrafikk

Artikkelen er over 5 år gammel

OPPDATERT: Juletrafikken ser ut til å gå rolig for seg. Men alle som ferdes langs E10; var obs på glatte partier og elg.

DEL

Statens vegvesen holder oversikt over juletrafikken i fylket, og mandag ettermiddag har de lite å melde. Annet enn at alle vegene er åpne og at føret stort sett er snø og isdekke. For strekningen E10 mellom Å i Lofoten og Gullesfjordbotn er det imidlertid fare for glatte partier. Bilister varsler også om elg langs strekningen. Så vær obs!

Midtre Hålogaland politidistrikt har så langt ikke så mye å melde om årets juletrafikk. Tidlligere i kveld sendte de derimot ut to patruler for å sjekke trafikkforhold. I den ene saken fikk politiet melding om vinglete kjøring i Kabelvåg. I den andre saken fikk Lofotposten tips om utrykning vestover fra Leknes. Ifølge politivakta var dette en patrulje som skulle ut og "sjekke et trafikkforhold". Politiet har så langt ikke kommet med noe mer i saken.

Vegvesenet anbefaler alle som er ute og ferdes, om å følge med på vegvesenets side, ringe 175 eller lytte på radio.

- For å sikre best mulig trafikkavvikling har vi samarbeid med de største radiokanalene. Dette gjør at vi får riktig og oppdatert informasjon ut til trafikantene så fort som mulig, sier Therese Thowsen i vegvesenet på deres egen hjemmeside.

Hun ber alle være obs på at værholdene på denne tiden av året kan endre seg raskt. Både i fjellet og lavlandet. Hun råder også alle som skal ut på veien om å være rustet for vanskelige kjøreforhold. Men ifølge yr.no og Vervarslinga i Nord-Norge i Tromsø, ligger det an til et stabilt kaldt vintervær de nærmeste dagene.

Men om alt ser bra ut på veiene, er det verre med fergesambandet Moskenes-Bodø. I ettermiddag meldte Torghatten Nord at avtangen fra Moskenes klokken 16.30 ble utsatt til klokken 18 på grunn av tekniske problemer. Så i kveld kom meldingen om at avgangen fra Moskenes klokken 20.30 var utsatt til klokken 22.15 - mens avgangen fra Bodø klokken 00.15 er utsatt til klokken 01.30.

Avinor melder at flytrafikken stort sett går som normalt. Unntaket er siste avgang fra Leknes, som er usatt til klokken 22.10 i kveld.

Artikkeltags