Gå til sidens hovedinnhold

– Reitan virker desperat

Artikkelen er over 5 år gammel

BI-økonom forstår ikke hva Rema 1000-sjefen ønsker å oppnå.

Ole Robert Reitan har anmeldt konkurrerende butikker for brudd på søndagsåpent-reglene.

– Jeg synes Reitan virker desperat. Jeg skjønner ikke hva han vil oppnå. Han har lagt seg ut med leverandører som Gilde og Ringnes. Nå legger han seg ut med konkurrenter og en gammel venn som Bunnpris, sier Odd Gisholt, fagansvarlig for varehandel på Handelshøyskolen BI, til Dagens Næringsliv.

Brustad-buer

Mandag forklarte Reitan hvorfor Rema 1000 anmelder 120 av butikkene til konkurrentene Norgesgruppen, Coop og Bunnpris. Han mener de 120 butikkene er større enn regelverket gir rom for, i tillegg til at varer på kunders oppfordring hentes ut av stengte deler av lokalet.

– Diskusjonen er når man tar frukt og grønt ut i korridoren. Hvis man går over med millimetermål, kommer kanskje noen over 100 kvadrat, men det er ikke hovedproblemet. Hovedproblemet er at Reitan ikke har klart å bygge Brustad-buer, sier Gisholt.

Regelverk

Rema 1000 er ikke enig i Gisholts påstander. Kjeden sier den bare er opptatt av at regelverket følges.

– Nei, vi er overhodet ikke desperate. Vi vil ha en håndhevelse av regelverket. Det er spesielt at Gisholt ikke ser utnyttelsen av regelverket. For oss er det viktig å ta tak i, sier kommunikasjonssjef Mette Fossum Beyer til DN.

Selv skulle Rema 1000-sjefen helst sett at søndagen var handlefri.

– Jeg synes det er ganske fint å kunne rusle rundt i byen én dag i uka uten at det er så mye støy og trafikk. Jeg trives med at den ene dagen er annerledes, sier Reitan til NTB.

Lovbrudd

– Samtidig kan vi ikke stå å se på at våre konkurrenter utnytter regelverket. De bryter loven hver eneste søndag, og det er ingen som håndhever regelverket, sier Reitan.

Han sier Rema 1000 har skaffet til veie nødvendig dokumentasjon i anmeldelsen. De 120 butikkene skal være større enn regelverket gir rom for, i tillegg til at varer på kunders oppfordring hentes ut av stengte deler av lokalet.

– Vi har vært ute på søndager med kamera og skrittmåler og sjekket, sier Reitan, som selv ikke tør å garantere at Rema 1000 holder sin sti ren.

– Jeg kan ikke garantere at de 18 butikkene våre som holder søndagsåpent, alltid følger regelverket til punkt og prikke, men vi har gjort mye for å forsikre oss om at så er tilfelle, sier han. (ANB-NTB)

Kommentarer til denne saken