I år er det 30 år siden Buksnes menighetshus ble vigslet, men den tradisjonelle høstmessa er enda eldre. At den fortsatt er populær er det ingen tvil om.

–Da jeg kom 15 minutter før vi åpnet dørene sto det 10–15 personer i kø, forteller Tore Vibakk som er en av arrangørene.

Da Lofotposten var innom var det helt fullt i lokalet og utbudet av varer var stort.

Oljesalg

Gustav A. Karlsen sto for de kanskje mest kreative salgsvarene som var oljer, krem og leppepomade.

–Dette er oljer basert på urter og blomster fra hagen til Anne Kirsti Larsen. Basen er blad fra ringblomst og så har vi har tilsatt salvie, peppermynte og flere andre typer melisser. Blanding står i tre uker før vi siler den, forklarer Gustav.

–Vi har oljer mot rygghall, stive muskler og ikke minst gode dager, legger han smilende til.

–En perfekt julegave til en fornem venninne, slår Solveig Elvevoll fast og handler olje av Gustav. Hun er fornøyd med utvalget.

 

–Her er mye flott og jeg har kjøpt noen julegaver, sier Solveig.

Handelen gikk godt og kaffekokerne hadde sin fulle hyre med å tilfredsstille kaffetørste besøkende.

Åresalg og tombola var det selvfølgelig også.

 

–Svært fornøyd

Kristin Lindberg i menigheten var svært fornøyd med første dagen.

–Det har vært supert. Masse folk, som har handlet godt og vi har solgt en masse årer. Det virker som folk koser seg og da er vi fornøyd, sier Lindberg.

Hun forteller at salget av lodd i hovedlotteriet har pågått en stund.

–Vi har aldri solgt så mye lodd i forkant av messa som vi har gjort i år. Kjempeartig, slår hun fast. Høstmessa avsluttes lørdag.

 

–Som vanlig blir det servert grøt på lørdag og på kvelden avslutter vi med menighetsfest. I år blir det også en bildekavalakde fra da menighetshuset sto ferdig, avslutter Kristin Lindberg som roser alle som har gjør en innsats under Høstmessa.

–Både før og under Høstmessa er det mange som står på og gjør en formidabel innsats. Vi ønsker å rette en stor takk til alle, sier en travel Kristin Lindberg.