Uvær i vente: – Sikre løse gjenstander

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Værmeldinga fram mot helga byr på både sludd, regn og kraftig vind.

– Det begynner å dra seg til allerede natt til torsdag. Utover formiddagen torsdag vil vi få vindøkning til sørlig liten storm. Utover ettermiddagen vil vinden øke ytterligere og vi kan vente opp til vestlig full storm, forteller vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Sjur Wergeland.

Vervarslinga har sendt ut gult farevarsel på kraftige vindkast.

– Fra i morgen ettermiddag kan det utsatt steder bli sterke vindkast opp i 30 til 35 meter i sekundet. Slik at man bør sikre løse gjenstander, slår meteorologen fast.

Han forteller at det vinden vil by på problemer for trafikk både til havs og på land.

– Jeg kan tenke meg at vinden vil by på problemer for trafikken over Vestfjorden. Det vil også bli perioder med problematiske kjøreforhold, sier Wergeland som er enig i at det beste er å holde seg i nærheten av hjemmet.

Det er ikke bare vind værgudene byr på de neste dagene, men også nedbør.

– Det kommer en god del regn. Det starter som sludd natt til torsdag, og går over til regn tidlig torsdag morgen og utover dagen. Temperaturene vil ligge rundt seks til syv grader. Slik at det blir lokalt nullføre og glatte veier. I tillegg vil været gi stor snøskredfare. Dere får nesten full pakke fram mot helga, konkluderer Wergeland.

Også fredag vil vinden være til stede i Lofoten. Men dette avtar inn mot lørdag.

– Når dere våkner på lørdag vil det meste være over.

Artikkeltags