Metorolog: -Det ser ut til å bli noen fine romjulsdager i Lofoten

FLOTT: 2. juledag var det vakkert vintervær og det ser ut til å vare noen dager.

FLOTT: 2. juledag var det vakkert vintervær og det ser ut til å vare noen dager. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fram til og med torsdag ser det ut til å bli noen flotte og vinterlige romjulsdager i Lofoten, men så kan det bli litt mer varierende vær

DEL

Værmessig har jula i Lofoten så langt vært veldig flott og det ser ut at vi kan nyte vinterværet også de neste dagene.
– De neste dagene ser ut til å bli noen fine romjulsdager i Lofoten med kaldt, fint vær. Tirsdag vil det være et nordøstlig vinddrag i Lofoten som kan øke på til liten kuling utsatte steder tirsdag kveld. Onsdag morgen vil vinden spakne til bris fra østlig retning. Torsdag ser værmessig ut til å bli lik onsdagen, sier vakthavende meteorologSevim Müller ved Vervarslinga i Tromsø til Lofotposten på formiddagen 2. juledag.

– Blir det nedbør?
– Det kan kanskje komme noe nedbør i form av snø, men slik det er ut nå så blir det lite nedbør i Lofoten. I Vesterålen kan det komme noen byger, sier Müller.

Fredag kommer det inn et lavtrykk sørfra.
– Det betyr at det vil bli litt vind fra sør-sørvest og litt mildere. Det kan også komme noen byger, sier meteorologen.

Været lørdag og nyttårsaften tør hun ikke å si noe sikkert om.
– Det ser ut som vinden igjen vil dreie østlig lørdag og det ser ikke så verst ut for nyttårsaften. Men jeg må understreke at det er langt fram og jeg sier dette med stor forsiktighet. Det er mye som kan skje på de dagene fram til nyttårsaften, men ut fra det vi ser i dag så er det håp om godt vær på nyttårsaften, sier vakthavende meteorolog Sevim Müller ved Vervarslinga.

Artikkeltags