Varmende budskap fra hotellvinduene

Et vakkert skue i blåtimen på kaikanten.

Et vakkert skue i blåtimen på kaikanten. Foto:

DEL

Onsdag fikk Oslos innbyggere se et hjerte av lys i vinduene på Radisson Oslo Plaza.

Nå har ideen nådd også Svolvær og torsdag kveld kunne innbyggerne varme seg på synet av et rødt hjerte i hotellvinduene.

– Det er et budskap om kjærlighet og at vi alle må ta vare på hverandre i disse vanskelige tidene, uttalte administrerende direktør Tarje Hellebust ved Oslo Plaza i en SMS til NTB onsdag.

Hotelldirektør Erik Taraldsen ved Thon Hotel Lofoten sier til Lofotposten torsdag kveld at han onsdag fikk flere meldinger fra folk som har sett hjertene på andre hotell rundt om i landet.

- Da tenkte jeg at vi har jo den eneste "skyskraperen" her så det kunne vi også gjort. Da jeg kom over på Svinøyabrua her nå så måtte jeg nesten gråte litt.

Han mener lyssettingen av fasaden til hotellet står for flere ting.

- For det første er det fint. Symbolikken er ikke bare at vi skal ta vare på hverandre, det handler også om at i det huset der jobber det masse folk som har lagt hjerte og sjel i å ta vare på turister og lokalbefolkning. Nå sitter alle de som er permittert hjemme, men de skal tilbake. Det viser at det huset har sjel og det viser at vi tenker på alle, sier Taraldsen.

Han skryter også av teknisk leder og lystekniker Lucjan Golas hos Lofoten Kulturhus som har sørget for det røde lyset i de 12 hotellrommene.


Artikkeltags