Johan Thomas Hegdahl var godt voksen da han stilte til start i sitt aller første maratonløp. Seks år senere har det blitt seks maratonstarter og i neste måned reiser han og en gjeng lofotværinger til Amsterdam for å løpe maraton.

- Jeg er med på dette på grunn av det sosiale og at det er kjekt å ha et treningsmål. Jeg har ingen ambisjoner selv om det er artig når du føler at du får uttelling for det treningsarbeidet som er lagt ned, sa Hegdahl etter at han hadde løpt fortere i Oslo Maraton-traseen en han har gjort før.

Klokkene stoppet på 3 timer og 35 minutter og det er bestenotering i den Oslo Maraton-løypa som har blitt benyttet de siste årene. Johan Thomas har imidlertid en bestenotering som er bedre på den distansen. Men kunne fortelle at han er mer opptatt av opplevelsen enn tidene. De kommer i annen rekke.

Ble heiet frem av mange

- Det er kjekt å løpe i Oslo når været er så fint og det er så flott stemning i hovedstadsgatene som det var på løpsdagen i år. Både jeg og de andre deltakerne ble heiet frem av tusener og det var en god atmosfære både i sentrum og rundt om i de forskjellige bydelene denne gangen.

- Hva er det som er så spesielt med maraton ettersom du løper flere i året?

-Det er først og fremst lengden og utfordringen som gjør maraton så spennende. Du vet aldri hva som skjer i et så langt og krevende løp. Jeg har konkludert med at det blir litt enklere å trene så lenge jeg har meldt meg på et maratonløp, sa 55-åringen som også trekker frem det sosiale aspektet.

Voksende miljø i Lofoten

Han synes det er moro at det er et voksende maratonmiljø i Lofoten. En god del av dem som har sansen for lange distanser setter kursen for Amsterdam om en måneds tid. Johan Thomas prøver å få til tre-fire ukentlige treningsturer. Men det er ikke alltid han lykkes med det i en travel hverdag. Det har blitt en vane å takle smerte og tunge bein i helmaratonløp.