Kommunal Rapports årlige kommunebarometer ble offentliggjort onsdag. Norsk kommunebarometeret er en sammenlikning av landets kommuner, basert på til sammen 152 nøkkeltall innen tolv ulike sektorer. De tolv sektorene er barnehage, barnevern, grunnskole, helse, kostnadsnivå, kultur, miljø og ressurser, pleie og omsorg, saksbehandling, sosialtjeneste, vann, avløp og renovasjon og økonomi.

Vestvågøy kommune kommer best ut av kommunene i Lofoten. Lofotens mest folkerike kommune havner på en 134. plass, noe som er nest best i Nordland fylke, kun slått av fylkeshovedstaden Bodø. Vågan havner på 159. plass totalt på rangeringen og glipper såvidt den siste pallplassen i fylket med en fjerdeplass.

Røst gjør et kraftig hopp fra fjorårets 406. plass. Den ytterste Lofotkommunen havner på 240. plass under årets kåring. Flakstad følger ikke langt bak på 269. plass, mens øynabo Værøy plasserer seg som nummer 377.

Moskenes kommune gjør det dårligst av kommunene i Lofoten. Moskenes rangeres på en 409. plass av totalt 425 kommuner som er tatt med i kommunebarometeret.

Les også: Flakstad ut av Robek-listen

Les også: Turoperatører har droppet Lofoten etter siste års turisttrøbbel - Disse millioninvesteringene gjøres for å imøtekomme turismen