Lover at det blir mer politi på Værøy fra neste uke

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL


Det sier fungerende politimester Arne Hammer i Nordland politidistrikt i et intervju med Dagbladet.

Les også: Begikk innbrudd, hærverk og truet gjester: – Værøy har blitt et lovløst lite øysamfunn hvor kriminelle får gå fritt og gjøre som dem vil

Hærverk og innbrudd

Debatten har rast etter flere episoder forrige helg, der politi fra Bodø ikke rykket ut etter hærverk, innbrudd og trusler.

Lofoten Viking AS har anmeldt politimester Tone Vangen for unnfallenhet i tjenesten etter at politiet ikke rykket ut til øya.

Les også: Værøybedrift anmelder politimesteren i Bodø

Les også: Politiet har kontroll på antatt gjerningsmann på Værøy 

I mai ble det endelig vedtatt at det skal være eget lensmannskontor på både Værøy og Røst.

2018

I et intervju med Avisa Nordland tirsdag sa Arne Hammer at endelig bemanning vil komme på plass samtidig som bemanningen på de øvrige tjenestestedene i Nordland blir avklart.

- Målsettingen er at den nye lokale strukturen i Nordland skal iverksettes i løpet av vinteren eller våren 2018.

Men nå lover politiet ressurser tidligere enn 2018:

- Allerede fra neste uke er det planlagt mer politiressurser på Værøy. De påfølgende ukene vil det gjennomføres kontordager på Værøy slik at kontoret har åpningstid hver uke, sier Hammer til Dagbladet.

Til NRK sier Hammer at bemanningen skal planlegges fra uke til uke.

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) uttaler til avisen at Værøy lensmannskontor vil få permanent politi på plass før 2018, fordi det er besluttet at Værøy lensmannskontor skal være tjenestested.

- Jeg har fått opplyst av fungerende politimester i Nordland at det ikke er politireformen som er årsaken til at det ikke har vært bemanning på Værøy den siste tiden.

 

Artikkeltags