Lokalradio i Lofoten feiret seg selv etter 30 år på lufta

JUBILEUM: Disse sørget for 30 års jubileumssending i Radio Værøy. Fra venstre Tom Mørkved, Arild Jensen, Odd Birger Odinsen, Rolf Synnes, Bente Kristoffersen og Judith Adolfsen. Begge foto: Privat

JUBILEUM: Disse sørget for 30 års jubileumssending i Radio Værøy. Fra venstre Tom Mørkved, Arild Jensen, Odd Birger Odinsen, Rolf Synnes, Bente Kristoffersen og Judith Adolfsen. Begge foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag 8. september feiret Radio Værøy 30 års jubileum og ildsjelene har ingen planer om å gi seg.

DEL

Tidligere var det lokalradioer både i Vågan, Vestvågøy, Moskenes, Værøy og Røst.

I dag er det kun på Værøy og Røst at lokalradioen fortsatt er på lufta.

Fredag 8. september kunne Radio Værøy feire 30 års jubileum.

– Vi markerte jubileet med en ekstra flott fredagskveldssending der flere av de som var med fra starten var med. Det ble en kjempefin kveld, forteller redaktør Arild Jensen som selv har vært aktiv i radio i 25 år.

Jensen forteller at Radio Værøy har en fast sending i uka.

– Fredag kveld har vi bingo og den er veldig populær. Vi har prøvd å flytte bingoen til tirsdag, men da ble det ramaskrik. Nå er fredag hellig bingokveld. Etter bingoen har vi en ettersending med musikk og prat, forteller redaktøren.

I tillegg til fredagssendingene lager de festivalradio og hver lillejulaften er Radio Værøy på lufta.

– På ungdomsskolen har elevene radio som valgfag og vi har hatt 8-10 elever som har vært her. Det er kjempeartig og ungdommen har storivdes, forteller redaktøren.

Arild Jensen forteller at de siste årene har ikke aktiviteten vært veldig stor.

– Vi har vært to stabeiser som har holdt det gående og da blir aktiviteten ikke så høy. Nå ser alt så mye lysere ut. Vi har fått et nytt styre og torsdag hadde vi et møte der vi planla flere aktiviteter utover året. Det er artig og svært motiverende at flere har lyst til å engasjere seg i radioen vår, slår han fast.

Det er bingoen som er det store inntektskilden.

– Det ee den som driver hele radioen. I tillegg er næringslivet her ute veldig flinke til å støtte oss. Det setter vi stor pris på, sier Jensen.

Radio Værøy sender fortsatt på FM-båndet.

– Lokalradioene kan sende på FM fram til 2021. Hva som skjer etter det vet vi ikke. Uansett så blir ikke vi å gi oss, slår redaktør Arild Jensen i Radio Værøy fast.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags