Gå til sidens hovedinnhold

Vegar (17) kom seg ikke hjem – ble snørydder på Ramberg

Artikkelen er over 2 år gammel

Vegar Angelsen (17) har brøytet private veier på Ramberg fra morgen til natt siden søndag.

17-åringen fra Bø i Flakstad kom til Ramberg for å ta opp en privat innkjørsel like før det ekstreme snøfallet startet søndag. Siden har han og traktoren vært i kommunesenteret. Veien til hjembygda ble stengt av ras, og alt av private veier ble lagt igjen av snømassene.

– Når jeg ikke kom meg hjem så fortsatte jeg å rydde snø på private veier. Jeg har startet i 06-tiden og har holdt på til nesten midnatt. Tirsdag kveld var det såpass mye vind at private veier og innkjørsler jeg tok opp på dagen var full av snø. Så det ble mye å gjøre onsdag også, forteller Vegar Angelsen som har bodd hos broren under øktene på Ramberg.

Stengt skolevei

Han er elev ved Vest-Lofoten videregående skole. Siden E 10 mellom Kilan og Vareid har vært stengt siden søndag, har elevene i Flakstad og Moskenes ikke kommet seg til skolen på Leknes.

– Veien til Bø er tatt opp så jeg var hjemme tirsdag kveld for å rydde snø slik at mamma kom seg på jobb. Jeg har flere veier på Ramberg å rydde så jeg får stå på videre, sier 17-åringen som kjørte opp til traktorsertifikat i fjor.

– Det gjorde jeg for å kunne drive med snørydding.

– Får du godt betalt for ryddingen?

– Folk få betale det de mener jobben er verdt. Det gjør de helt sikkert.

– Kjempejobb

– Vegar har gjort en kjempejobb, sier Torgrim Rørtveit som har hatt uvurderlig hjelp av den unge snørydderen.

– Jeg snakker på vegne av mange når jeg roser Vegar. Vi er mange som har hatt stor hjelp, og som setter stor pris på jobben han gjør. Traktoren har gått fra tidlig til sent, sier Rørtveit som driver rørleggerbedrift på Ramberg.

Kommentarer til denne saken