Gå til sidens hovedinnhold

Vegvesenet har startet med å sette totimersgrense på rasteplasser

Artikkelen er over 2 år gammel

På to rasteplasser eid av Statens vegvesen i Møre og Romsdal blir det nå begrensninger.

Det fylles opp med bobiler om sommeren på blant annet Skjelvlingneset ved Kristiansund og ved Trollstigen i Møre og Romsdal. Nå setter Statens vegvesen begrensning på hvor lenge gjestene får lov til å parkere der. Maksgrensen blir nå to timer.

Det melder NRK.

- Det er skal være nok til at folk får hvilt seg, får raste og får sett seg rundt. Men dette er ikke noen campingplass, sier Torgeir Bye i Statens vegvesen til NRK.

Vegvesenet konstaterer at rasteplassene ikke brukes slik de er ment. I tillegg sliter yrkessjåfører i området med å finne plass for å stoppe når de skal ta sin lovpålagte hviletid.

Ifølge NRK overvåker vegvesenet situasjonen på rasteplassene landet rundt. I Finnmark, Troms og Trøndelag er det ikke behov for å innføre tidsbegrensning, men for Nordland melder vegvesenet dette:

"Sterkt press på rasteplasser i Lofoten. Foreløpig er det ikke innført ekstra restriksjoner, men det pågår en diskusjon for en rasteplass på Å i Lofoten. Der er det innført begrensning på 18 timer. Fra Lofoten blir det meldt om tidvis lange køer ved toalettene, noe som også gjør arbeidsforholdene for renholderne vanskelige."

Reagerer på Å

I Moskenes reagerer kommunen mot 18-timersbegrensningen.

– Kan biler stå der i 18 timer må parkeringsplassen driftes som en bobilcamp. I dag er det ingen tilrettelegging for bobiler. Slik skal det ikke være, uttalte ordfører Lillian Rasmussen til Lofotposten nylig.

Hun er også bekymret for brannsikkerheten på et sted der det på det meste er registrert 42 bobiler på overnatting.

Ifølge Direktoratet for brannsikkerhet og beredskap skal det på campingplasser være minst tre meter avstand mellom campingvogner, bobiler og telt.

– Jeg har tatt dette opp med brannvesenet, både når det gjelder parkering på Reinehalsen og på Å. Skulle det oppstå bilbrann og mange bobiler står parkert, kan det skape problemer for utrykningskjøretøy, sier Moskenes-ordføreren.

Kommentarer til denne saken