Etter nattas nedbør har politiet fått meldinger om vanskelige kjøreforhold i indre strøk i Salten.

Det forteller operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i saltenpolitiet til an.no.

- I indre strøk har nedbøren kommet som snø, og på E6 i Saltdal har det kommet mellom ti og 15 centimeter snø, sier han.

Politiet har bedt Statens vegvesen om å brøyte for å gjøre kjøreforholdene bedre.

Like etter klokka 08.30 kommer Veitrafikksentralen Region Nord med en beskjed til trafikantene i indre Salten på sine Facebook-sider:

- Til trafikanter i Indre Salten (Fauske/Rognan med omegn): Det meldes om stor nedbørsmengder i form av snø, og det vil ta tid før entreprenøren vår har tilfredsstillende standard på alle vegene.

- Vær derfor oppmerksom på dette om du skal avgårde nå på morgenen søndag. Det ventes vedvarende vanskelige kjøreforhold utover dagen, når snø går over til regn.

Veier kan stenges

Meteorologene sendte lørdag ut OBS-varsel for Nord-Norge. OBS-varsel i Nord-Norge: - Lurt å la bilen stå i morgen tidlig

Veitrafikksentralen melder at E6 over Saltfjellet kan bli stengt på kort sikt i løpet av søndagen.

- Snø- og isdekke, redusert sikt på grunn av snøfokk og stort snøfall. Klokka 06.10 var det -5 grader, sør-austlig liten kuling og kraftige snøbyger, melder Statens vegvesen.

Også på Kråkmofjellet melder vegvesenet om snø- og isdekke.

Vegvesenet melder også at E10 på Bjørnfjell kan bli stengt på kort varsel. Også der er det redusert sikt på grunn av snøfokk.

Også på strekningen Skarberget fergekai - Narvik er det vanskelige kjøreforhold på grunn av store nedbørsmengder.

Les også: Bjørnfjell kan bli stengt på kort varsel