Flere biler av veien

Is på veien og vanskelige kjøreforhold har skapt trafikale problemer.

DEL

Tirsdag kveld var det en utforkjøring i Gjerstadbrekka og en på Gimsøya. Operasjonsleder ved politiet i Nordland, Kjetil Kaalaas, forteller at det har vært mange utforkjøringer og dårlige kjøreforhold i hele distriktet. Politiet har derfor ikke hatt mulighet til å sende ut patruljer til alle utforkjøringene.

- Det har vært dårlige forhold på veiene i hele distriktet. Det har vært dårlige kjøreforhold i hele dag og det har vært mye trafikale problemer. Heldigvis har det ikke vært noen personskader så langt, sier han.

– Bilistene må være spesielt oppmerksomme der hvor det har kommet nedbør som fryser på. Det er fortsatt tidlig i sesongen, og folk er ikke blitt vant. Derfor er det enda mer grunn til å være spesielt oppmerksom, sier han.

Tidligere i dag var det også en lastebil som kjørte seg fast utenfor veien ved Vestpollen i Vågan.

Trafikkoperatør Fredrik Niland hos Vegtrafikksentralen, sier de har fått informasjon om at det har vært glatt enkelte steder på E 10.

– Det er ikke spesielt krevende forhold. Det er enkelte steder hvor det har slått om til mildvær, som har frosset til is på bakken, sier han.

Artikkeltags