SVs bortforklaringer om veipakke Lofoten

Jonny Finstad, (H) Vestvågøy

Jonny Finstad, (H) Vestvågøy

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL
Registrer at Sv og politisk posisjon i Vestvågøy er misfornøyd med at jeg fikk rett i min advarsel om gå mot vegvesenets innstilling i veipakke Lofoten. 

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Hovedoppskriften for å ikke få nasjonalt gjennomslag i saker- er lokal uenighet, da viser politisk erfaring - uansett regjering, at man blir valgt bort til fordel for de som er enige. Posisjonen i Vestvågøy valgte altså å gå mot vegvesenet, lofotrådet, fylkesrådet og resten av Lofotkommunenes vedtak om veipakke Lofoten. Hvorfor og hva man egentlig ønsket er fremdeles uklart, og skyldes nok intern uenighet blant partiene i posisjonen..

Samferdselsdepartementets utredningsbrev til statens vegvesen om at «det på sikt skal etableres gul midtstripe mellom Fiskebøl og Leknes» er rett og slett altfor dårlig fra min egen regjering, og skulle jeg lagt skjul på denne misnøyen hadde jeg selvsagt ikke engasjert meg offentlig i saken.

Når det er sagt, er jeg selvsagt svært fornøyd med at egen regjering har prioritert KVU-utredning for veipakke Lofoten, og at den er med i nasjonal transportplan. Nå kan planleggingen endelig starte etter at forrige rødgrønne regjering valgte å ikke prioritere veipakke Lofoten.

Det vil vært svært synd om mange års politisk arbeid blir satt tilbake med en ufullstendig veipakke Lofoten grunnet intern uenighet. Mitt klare råd var å diskutere traseer og ulike interessebehov i etterkant, men stå politisk samlet om vegvesenets anbefaling.

Vestvågøy Sv forsøker i et leserbrev å bortforklare partiets og posisjonens opptreden i saken gjennom å vinkle saken mot meg som stortingskandidat, valgkampen og nasjonal partipolitikk. Min hensikt som gruppeleder i Vestvågøy Høyre var/er derimot å utfordre posisjonen til å eventuelt snu for å oppnå felles enighet- i en viktig sak fremover for Vestvågøy og Lofoten.

Ørjan Arntzen og fylkesråden/Sv`s førstekandidat Mona Fagerås bortforklaring i leserinnlegget er at Sv og posisjonen ikke kunne støtte vegvesenets anbefaling grunnet hensyn til miljøet og ulike andre interessenters behov. Det er tydelig at Sv ikke er like opptatt av fremkommelighet for innbyggere/næringsliv og trafikksikkerheten. Videre hevder Sv at Finstad feilinformer og har en dårlig valgkampstart- som ikke tar hensyn til miljøet. Vel, det hadde vel neppe blitt bygd så mye veier og mye annet i Lofoten om vernepartiet Sv fikk bestemme. Lofast kunne vi nok sett langt etter.

Til kommunestyret i juni anbefaler rådmannen at vegvesenets innstilling likevel vedtas. Behandlingen i formannskapet var lovende- med enstemmig innstilling. Blir dette resultatet foreligger det et godt grunnlag for at også vi fra Frp og Høyre kan lobbyere inn Vestvågøy-tiltak i veipakken overfor egen regjeringen, uten å samtidig snakke mot Vestvågøy kommunestyres vedtak.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken