Gå til sidens hovedinnhold

Velfortjent ros til kommunen

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Anleggsarbeid er krevende og utfordrende å ha durende rundt ørene seint og tidlig. På Svinøya i Svolvær jobbes det nå med ny kloakk, vannrør, fiberoptikk, strøm og gatebelysning. I tillegg skal det på plass brannhydranter.

Det er ikke til å unngå at det fører med seg ulemper, bråk og kronglete utfordringer i hverdagen.

Innbyggerforeninga gikk nylig ut i Lofotposten med en hyllest til både kommunen og prosjektlederne for godt samarbeid. Det synes vi er svært gledelig - og en positiv og viktig gest.

– I dette prosjektet har jeg skjønt at vi er kommunen. Spiller vi ikke kommunen vår god, blir det ikke bra. Det er alles ansvar. Jeg ønsker å gi ros til kommunen og prosjektlederne. Det har vært et veldig godt samarbeid. En slik jobb påvirker nabolaget, sier leder Andreas Lidin Malm til Lofotposten.

Anleggsarbeid på Svinøya i Svolvær fører til en del ulemper for innbyggerne, men leder i velforeninga, Andreas Malm, ønsker å rose kommunen og prosjektlederne for godt samarbeid.

Ofte handler denne type medieoppslag om naboer som er rasende, misfornøyde og kritiske til det som skjer og måten det skjer på. En kommune er også alltid lagelig til for hugg og kjeft - spesielt når det kommer til bygging, vedlikehold eller ønske om mer sådan.

Og det skal ikke underslås - det er de tilfellene der det er god grunn til stille spørsmålstegn ved hva det offentlige gjør og hvordan de disponerer ressursene sine. Men det er også bra at noen skryter av kommunen når

Måten Malm og naboene tilnærmer seg det hele på er oppløftende, samtidig som det selvsagt skal påtales om noe er dårlig eller feil. Men det til side - for hvor ofte får kommunen positive tilbakemeldinger? Det er som regel når noe går skeis.

På Svinøya er naboene godt fornøyd, selv om de i øyeblikket ikke kan kjøre frem til eiendommene sine.

Vi mener saken fra Svinøya også på en god måte viser at det trengs at noen løfter frem både positive og negative erfaringer fra nærområdet sitt. For de som jobber i både privat og offentlig sektor er tilbakemeldinger viktige, og det kommunale omdømmet er ikke alltid av det beste - selv om det kan være mye grums og gamle fordommer som henger igjen.

Også i kommunene er det masse solide fagfolk som hver dag står på, og som gjør det beste de kan - ofte med noe begrensede ressurser til rådighet.

Prosjektet som nå er under arbeid i Svolvær vil gjøre hverdagen til innbyggerne bedre. Rosen fra innbyggerforeninga bidrar også til å lyse opp både lokalsamfunnet, og de som står på for å gjøre jobben ute i felten.

Det kan det gjerne bli enda mer av, også i det offentlige rom.

Kommentarer til denne saken