Gå til sidens hovedinnhold

Vertskapsaktør vil etablere flerbruksbygning: – Ønsker å bli ledende innen opplevelsesturisme i Lofoten

Artikkelen er over 1 år gammel

Lofoten Rental Hub søker om 50.000 kroner i støtte fra næringsfondet i Flakstad kommune. Kommunen har fått tildelt 1.218.449 norske kroner i koronamidler.

Søknaden til Lofoten Rental Hub baserer seg på reiseliv, nærmere bestemt utbygging av en flerbruksbygning.

– Lofoten Sjøhusutleie og Lofoten Rental Hub ønsker å samarbeide for å skape et senter for utleie av fritidsboliger, utleie av sykler, SUP, kajakk etc. Det ønskes å skape en base for opplevelsesturisme i Lofoten, skriver selskapet i søknaden.

Selskapet ønsker å bli størst når det kommer til opplevelsesturisme.

– Lofoten Rental Hub er per i dag den største aktøren som håndterer vertskapsrollen for eiere av fritidsboliger i Lofoten. Det er ambisjoner om å utvide virksomheten til flere destinasjoner fortløpende. LRH ønsker å bli den ledende innen opplevelsesturisme i Lofoten, og behovet er nå å få en flerbruksbygning.

Det søkes nå om støtte på 50.000 kroner til tegning og prosjektering.

Rådmann i Flakstad kommune kommer med følgende svar på søknaden.

– Prosjektet oppfattes som positivt for Flakstad, og er i tråd med forutsetningene for næringsstøtte. Det stilles en forutsetning om at bedriften etableres i Flakstad kommune.

Rådmannen ønsker å tilkjenne 50.000 kroner til LRH i støtte for tegning og prosjektering av flerbruksbygningen, framkommer det i søknadsdokumentet.

Kommentarer til denne saken