Typisk høstvær: – Det blir mildt og fuktig vær ut uka

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

På årets første vinterdag, 14. oktober var det mildt vær flere steder i Lofoten. Målestasjonen på Svolvær lufthavn Helle viste 12,3 grader på det meste, mens det på Leknes ble målt til 12,4 grader. På Skrova var temperaturen på det meste oppi i 12,8 grader.

– Det har vært mildt over hele landet også i Lofoten. Lufta kommer over Vestfjorden, så det blir ikke så varmt. Men sør i Nordland har vi hatt temperaturer over 20 grader, og det samme gjelder for enkelte steder i Ofoten og indre strøk av Nordland, sier statsmeteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Jon Austerheim.

At det er temperaturer over ti grader i Lofoten i midten av oktober er ifølge statsmeteorologen mildt, men ikke uvanlig.

– Det er ikke veldig uvanlig selv om vi er kommet til oktober måned.

De nærmeste dagene vil det fortsatt være milde temperaturer.

– De nærmeste dagene vil vi få et lavtrykk fra Norskehavet som gir mildt vær, og vind fra sør-sørvest med regn. Slik at vi får mildt og fuktig vær, med småpauser med opphold innimellom.

Tirsdag vil vinden øke på.

– Tirsdag kan vi få stiv kuling fra kvelden og utover natta, før det spaker i morgentimene på onsdag, sier Austerheim og viser til typisk høstvær vil være gjeldende resten av uka.

– Det som er typisk for uka er at det blir vind fra sør-sørvest med regn og perioder med lettere vær innimellom.

Torsdag får vi mest vind denne uka.

– Det kommer en omgang med mye vind fra sør-sørvest på torsdag ifølge modellen vår. Da kan vinden komme opp i stiv til sterk kuling. Lavtrykket kan bli kraftigere utover uka, slik at det kan bli liten storm, sier statsmeteorologen.

Artikkeltags