Sammenslåinga er i boks for næringsforeningene

SAMMENSLÅING: Ståle Fredriksen (t.h., Vestvågøy) er leder, Ingunn Rasmussen (Moskenes) er styremedlem og Karl Henrik Kirkesæther (Flakstad) varamedlem til styret som ble valgt onsdag.

SAMMENSLÅING: Ståle Fredriksen (t.h., Vestvågøy) er leder, Ingunn Rasmussen (Moskenes) er styremedlem og Karl Henrik Kirkesæther (Flakstad) varamedlem til styret som ble valgt onsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Så er næringslivet i Flakstad slått sammen til Vest-Lofoten Næringsforening.

DEL

Det skjedde på Ramberg Gjestegård onsdag kveld, med 20 næringsaktører fra de tre kommunene til stede.

– Det er en sammenslåing som har vært ønsket fra alle tre. Vestvågøy har god aktivitet. Moskenes har en forening som fungerer, men sliter med å rekruttere. I Flakstad har foreningen ligget nede i flere år. Et felles talerør i Vest-Lofoten tror jeg vil være en styrke for næringslivet til å fremme sine saker og bli bedre hørt, samt at vi får større slagkraft utad, sier Søren Fredrik Voie som går fra å være daglig leder i Vestvågøy Næringsforening til samme posisjon i den nye foreningen.

Styret består av Ståle Fredriksen (leder), Merete Fæste Jentoft, Roger Abrahamsen, Ketil Benjaminsen og Finn Pettersen – alle fra Vestvågøy. Flakstad er representert med Ole Olsen og Bina Pietschner, og Moskenes med Ingunn Rasmussen og Erwin Cwiek.

Slagkraft

Det nye styret skal utarbeide arbeidsplan. Søren Fredrik Voie mener et mål må være å øke aktiviteten i Flakstad og Moskenes. Selv om de to kommunene samlet mistet nærmere 40 innbyggere i fjor, går hovednæringene så det suser. Vestvågøy økte med 83 innbyggere.

– Fiskeri får nok en god sesong. Reiselivet vokser, og vi ser økt investeringslyst. Foreningen må støtte opp om det positive, og rekruttere flere medlemmer. Lofoten og Vest-Lofoten er inne i en god periode. En utfordring blir å stoppe den negative befolkningsutviklingen i Flakstad og Moskenes, sier Voie.

Foreningen ønsker også kommunene som medlemmer. Vestvågøy kommune er medlem, og gir 100.000 kroner i tilskudd til foreningen, i tillegg til å kjøpe konsulenttjenester innenfor kommunikasjon og samfunnskontakt for en tilsvarende sum.

I vedtaket forutsetter Vestvågøy at de øvrige kommunene bidrar med tilskudd ut fra størrelsen. Foreningen har nå søkt Moskenes kommune om 10.000 kroner, og vil søke om tilskudd fra Flakstad.

Les også: Vurderer å slå sammen næringsforeningene i tre kommuner

Les også: – Mer næring med felles forening i Vest-Lofoten

Artikkeltags