Fikk sponset skoleprosjekt

FORNØYD: Vegar Angelsen og Elias Thomassen er veldig glad for at Elko ville sponse skoleprosjektet deres.

FORNØYD: Vegar Angelsen og Elias Thomassen er veldig glad for at Elko ville sponse skoleprosjektet deres. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Elektroelevene Vegar Angelsen og Elias Thomassen fikk hjelp fra uventet hold da de manglet en del til 5000 kroner for å gjennomføre skoleprosjektet sitt.

DEL

Vegar Angelsen og Elias Thomassen går første året ved elektrolinja ved Vest-Lofoten videregående skole på Leknes.

Da elevene ble utfordret på å lage sitt eget prosjekt i faget yrkesfordyping lurte de veldig på hva de skulle velge.

– Oppgaven går ut på at vi skal prosjektere alt og realisere prosjektet. Vi var usikker på hva vi skulle gjøre, men så en artikkel om et såkalt «Smart Home» opplegg der alt er trådløst. Det hadde vi lyst til å prøve oss på. Problemet var at vi trengte en spesiell enhet og den kostet 5000 kroner. Det hadde verken vi eller skolen råd til, forteller de to.

Sponsor sa ja

Lærerne våre oppfordret oss til å ta kontakt med elektroleverandøren Elko.

– Vi ringte, men hadde ikke særlig tro på at de ville gi oss en så dyr ting. Men der tok vi feil. Så snart vi hadde lagt fram ønsket vårt kom svaret. Klart dere skal får den enheten. Vi er så takknemlig for at Elko ville sponse oss. Vi var helt avhengig av denne enheten, sier Elias og Vegar.

De forteller at prosjektet deres går ut på å fjernstyre alle dimmere, brytere og termostater i et hus.

– Hele anlegget kobles trådløst og kan styres fra mobiltelefonen. Det er mange som har denne løsingen på hytta. Da kan de ringe å slå på varmen når de kjører hjemmefra og hytta er varm når de kommer fram, forklarer elektroelevene.

Det er et stort prosjekt de er i gang med inne i verkstedet.

– Det er mye jobb, men det er en utfordring. Til den enheten vi får kan vi koble 20 ulike enheter. Så mange skal ikke vi ha, men vi skal ha bra mange. Alt blir trådløst. Nå skal vi legge opp alt mens vi venter på enheten fra Elko. Vi skal også koble samme to anlegg, sier de to.

Moderne prosjekt

Totalt skal de bruke ti timer på prosjektet.

– Vi gleder oss for det blir en lærerik oppgave og det er artig å ha et så moderne prosjekt. Derfor er vi så glad at Elko ville være med på laget, sier Elias Angelsen og Elias Tobiassen mens de går i gang å legge opp anlegget i øvingsboksen i skolelokalene Mjåneset.

De forteller at Elko tidligere har bidratt med forbruksmateriell til elektrolinja.

Artikkeltags