Ungt Entrepenørskap i Nordland arrangerte tirsdag og onsdag en samling der kokkeelever fra Narvik videregående skole, Rå Videregående skole og Vest-Lofoten videregående skole.
Samlingen ble holdt på Rå videregående skole i Kvæfjord.
Mye kunnskap
Ida Berg var en av kokkeelevene fra Gravdal som var med og hun forteller om to innholdsrike dager.
– Tirsdag fikk vi besøk av kokker og lærlinger restaurant Umani i Harstad. De var kjempedyktige og gode inspiratorer, forteller Ida Berg.
Kokkekamp
Hun forteller at de fikk mye ny kunnskap.
– Vi lærte å filetere fisk, tilberede poteter på nye måter og nye måter å presentere grønnsaker på. Vi fikk også lære mye nytt om desserter, forteller kokkeeleven.
Onsdag ble elevene delt inn i åtte lag og det var klart for kokkekamp.
–Vi måtte først levere inn en teoretisk del før vi satte i gang med menyen. Til hovedrett serverte vi en crispy uerfilet med gulrotrose, rødløk, jordskokk, krølla purreløk, timiansaus og gulløyekake.
Gulløyekake er en lokal variant av røstipotet, forklarer Ida før hun fortsetter med desserten.
– Det var en klassisk jordbærsuppe med chili-is og sjokoladejord, forteller Ida.
Stakk av med seieren
Hun sier hun og resten av laget var fornøyd med det de leverte.
Det viste seg at det var også dommerne.
– Vi vant og det var kjempeartig. Det er første gang vi er med i en sånn konkurranse. Veldig lærerikt og selvsagt er det gjevt at vi vant, sier Ida som hadde Synne Pettersen, Samita Wongsawat, Victoria Lorentzen og Sondre Straum Lakselvhaug med på laget som de hadde kalt for Chef Cuisine.
Det var ikke bare Chef Cuisine som gjorde det bra.
– Det andre laget fra klassen endte på tredjeplass så vi er superfornøyd, slår hun fast.