Det nye idrettsanlegget vil bli tilgjengelig for alle: - Glad for å kunne tilby et nytt alternativ

NYTT IDRETTSANLEGG: I tilknytning til byggingen av den nye videregående skolen, kommer det et stort idrettsanlegg på området. Fotballbanen begyner å ta form, samtidig som tennis-, volleyball- og basketballbane skal komme på plass.

NYTT IDRETTSANLEGG: I tilknytning til byggingen av den nye videregående skolen, kommer det et stort idrettsanlegg på området. Fotballbanen begyner å ta form, samtidig som tennis-, volleyball- og basketballbane skal komme på plass. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I forbindelse med den nye videregående på skolen på Leknes, bygges det ut et større idrettsanlegg på skoleområdet. Dette anlegget vil være tilgjengelig for bruk for almenheten på ettermiddagstid.

DEL

Idrettsanlegget som bygges ved nye Vest-Lofoten videregående skole skal inneholde tre tennisbaner, en kunstgressbane på 60x40 meter, to sandvolleyballbaner og basketballbane.

I tillegg vil tennisbanene slås i sammen om vinteren, og islegges slik at det kan brukes som en skøytebane.

- Det som er planen er at anlegget i skoletiden skal brukes av idrettsfag, og alle klasser i forbindelse med kroppsøving. Når skolen er stengt, så skal anlegget være tilgjengelig for almenheten. Vi er jo opptatt av at barn og andre skal bruke anlegget. Så er vi spente på hvordan det blir ivaretatt. Det er et dyrt anlegg, og det er mye som kan bli ødelagt. I utgangspunktet skal det være et flerbruksanlegg, slik som kunstgresset på Leknes og løpebanen rundt, sier idrettsfaglærer Anette Zakariassen Tryggstad.

Flere muligheter

Hvordan logistikken rundt bruken av idrettsanlegget blir, avhenger av hvor hyppig det blir brukt på ettermiddagstid.

- Det kan hende det blir veldig populært etterhvert. Skulle det bli så populært at det blir kø for å bruke det, må vi se på hvordan vi gjør et, om vi eksempelvis må innføre et bookingsystem. Det aller viktigste er at anlegget blir bevart, og tatt godt vare på. Det er et dyrt anlegg, og vi er glad for å ha fått det på plass, og veldig avhengig av de uteområdene vi nå får på plass, sier Tryggstad og fortsetter.

- For oss er det helt supert at dette nå kommer. Det gjør at vi blir mindre avhengig av andre lokaliteter. At vi har et oppvarmet kunstgress som vi kan bruke hele året, gir oss flere muligheter. Så vil vi slippe å ta buss opp til Lofothallen for en skoletime, sier Tryggstad.

Tennis som alternativ

Skolen vil selv ha diverse utstyr, som tennisracketer og ballmaskin.

- Det er forbeholdt våre elever. Så må vi se om vi skal fastmontere en ballmaskin, men det vil igjen være veldig kostbart. Folk som ønsker å benytte seg av tennisbanene på ettermiddagstid, må ha med egen tennisracket og tennisballer, på lik linje når man har med seg en ball når man skal spille fotball på kunstgresset. Vi er opptatt av folkehelse, og er glade for at flere kan komme seg ut å gjøre noe aktivt, som å spille tennis. Det er et annet og nytt alternativ. Det er mange eldre som spiller, og det er en fin idrett å holde på med. Det er kanskje ikke så belastende som eksempelvis bedriftsfotball. Fra et folkehelseperspektiv er vi glade for å kunne tilby et annet alternativ, sier Tryggstad - samtidig som at hun understreker viktigheten av at anlegget blir ivaretatt.

- Den største frykten går jo på at anlegget skal bli ramponert. Det er viktig at folk kjenner et eierskap til det, og at det er et ønske om å ta vare på det vi nå får, sier Tryggstad.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken