Russen vil gjøre andre synlige i høstmørket: – Det er viktig med refleks

RUSS OG REFLEKS: Johanne Aresdatter Haakestad er russepresident for rødrussen på Vest-Lofoten videregående skole.

RUSS OG REFLEKS: Johanne Aresdatter Haakestad er russepresident for rødrussen på Vest-Lofoten videregående skole.

Artikkelen er over 2 år gammel

Refleksdagen markeres over hele landet torsdag 18. oktober. Dette vil russen på Vest-Lofoten videregående være med på.

DEL

– Mange av oss har fått lappen nå og innsett hvor viktig det er med refleks i mørket. Vi vil vise andre hvor viktig det er, sier Johanne Aresdatter Haakestad, russepresident for rødrussen på Vest-Lofoten videregående skole.

Nøyaktig hva de skal gjøre er ikke klart enda, men sammen med helsesøster Tove Westgaard har de rødkledde søkt om pengestøtte hos Trygg Trafikk og Vegvesenet. De søkte om 10.000 kroner.

– Det er bra at vi har mulighet til å få penger for å gjøre noe viktig. Dessuten er det artig at russen får gjøre dette, og dermed får vist oss fram på en god måte. Vi kledde oss også i rosa for å støtte Kreftforeningen, men dette er mer offentlig, mener russepresidenten.

Refleks og psykisk helse

Helsesøster Westgaard vil også koble sammen refleks og psykisk helse.

– Det er viktig å bli sett. Som helsesøster ser jeg todelt på dette. Det er viktig med refleks og at man er god med hverandre. Dette ønsker jeg å snakke mer med russen om, forteller hun.

Trygg Trafikk og samarbeidspartnere markerer Refleksdagen over hele landet den 18. oktober. I år er artist Kygo refleksdesigner for Trygg Trafikk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken