Det er etter hvert blitt en årlig tradisjon at elevene i tredjeklasse på idrettsfag ved Vest-Lofoten videregående skole arrangerer en fotballturnering i Lofothallen for skoleelever fra 5. til tiende klasse ved alle skolene i Flakstad, Vestvågøy og Moskenes.
– Turneringen blir holdt den 24. og 25. januar og vi har satt påmeldingsfristen til 14. desember, men blir nok å åpne for etteranmelding, sier Andrea Bringslimark og Mathias Valberg Johnsen som er turneringsledere.

De forteller at det er de 27 elevene i klassen som har alt ansvaret med å planlegge turneringen.
– Det er et stort ansvar, men vi har arrangert turneringer før, men ikke så stort som dette. Planleggingen av fotballturneringen har vi hatt på timeplanen i to måneder. Den største utfordringen er å få til kampoppsettet. Det blir mellom 60 og 70 lag. Det er mye som skal klaffe, men vi skal få det til, slår Mathias fast.
– Det er mange detaljer som må til for at alt skal fungere. Vi må sørge for alt fra baller til ostehøvel i kafeen er på plass, legger Andrea til.

De mener at denne type oppgave er med å styrke klassen.
– Vi jobber i lag mot samme mål og har alt ansvaret. Går noe galt har vi ingen andre enn oss selv å skylde på. Vi lærer mye gjennom å arrangere en sånn turnering, og dette blir en erfaring som vi vil få god bruk for i framtiden, mener de to turneringslederne.

De vet at mange gleder seg til denne dagen.
– Det er ikke alle som er i hallen for å spille så turneringen er også et sosial treffsted der elevene treffer andre fra andre skoler. Tilbakemeldingene etter de andre årene er at deltakerne syntes det er god stemning, dramatikk og mye moro, sier de to som håper at skolene nå melder på lag.