-Pepperkakebygda er blitt en tradisjon

VINDU: Pepperkakebygda lyser opp i den gamle butikken på Vestresand

VINDU: Pepperkakebygda lyser opp i den gamle butikken på Vestresand Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til jul i fjor ble det for første gang laget en pepperkakebygd på Vestresand og nå er pepperkakebygda blitt en tradisjon.

DEL

Kine Leiknes er opprinnelig fra Bergen og der har de verdens største pepperkakeby. Da hun og mannen, Frode, flyttet til Vestresand ønsket hun å gjøre det samme på Vestresand. Dermed var ideen om Pepperkakebygda født og bygdefolket stilte opp. I fjor ble historiens første pepperkakebygd avdekket på butikken.

Nå er butikken lagt ned, men pepperkakebygd blir det.
– Butikken var et samlingssted for oss i bygda og der var det lettere å motivere folk til å bake. Je tok da initiativ til en egen «pepperkakebygdbakedag» på ungdomshuset. Det ble en flott sosial kveld der vi fikk bakt emner til pepperkakebygda og både store og små hadde det hyggelig i lag, sier Leiknes.

Totalt leverte ti personer bidrag til Pepperkakebygda.
– Det er litt færre enn i fjor, men ikke så verst med tanke på hvor mange som bor her. Byggverkene som kom inn varierte og flotte, slår hun fast.

Selv om butikken er stengt så fikk de låne et vindu som er pyntet og lyssatt.
– Nå er pepperkakebygda offisielt åpnet. Jeg får tilbakemeldinger om at folk synes det er så flott at det er lys i vinduene og det skaper så god julestemning. Det var jo også meningen, sier Leiknes som opplyser at Pepperkakebygda blir stående til over nyttår.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken