Gå til sidens hovedinnhold

- Bibliotek er sexy

Artikkelen er over 4 år gammel

Vestvågøy bibliotek får utvide staben med en ansatt. Fra dagens fem, til seks ansatte.

Det ble tirsdag formiddag vedtatt av Vestvågøy kommunestyre.

Biblioteket vil ved innflytting i Meieriet kultursenter i  løpet av sommeren, få navnet Meieriet bibliotek, og planlegger nå utviklingen av et utvidet bibliotek både hva angår åpningstid og funksjon som møteplass.

Åpningstiden utvides ukedager, samt lørdager. Men ikke bare. "Det er nå lovfestet at biblioteket skal ha et større mangfold av tjenester og være en møteplass og en debattarena", går det fram av saken som ble lagt fram for politikerne.

Mariann Schjeide i Norsk bibliotekforening, framsnakket tirsdag morgen framtidens bibliotek. Hun mener den generelle opinionen har bedret seg.

- Biblioteket har blitt mer sexy. Det er fordi vi har fått et nytt formål. Vi er så mye, mye mer enn å levere ut bøker over disk, sier hun.

Et samlet kommunestyre står bak styrkingen av Vestvågøy bibliotek.

Også ungdomsrådet.

- Vi ser dette som en gylden mulighet til å lese mer bøker. Det kan bli en arena for å møtes, og kanskje kan det bli bokklubber. Slik at ungdomsklubben oppfordrer kommunestyret å vedta styrkingen, sier Bendik Hansen.

I alt ti representanter stemte mot styrkingen. Årsaken er at kommunestyret tirsdag blir bedt om å utvide administrasjonen med i alt tre nye stillinger. Ifølge Jonny Finstad burde derfor denne saken ha blitt tatt opp i forbindelse med budsjett og styringsdokument.

Rådmann Kjell Idar Berg sier finansieringen av stillingen, vil bli gjort ved interne omrokeringer.

Motstanden mot den nye stilllingen endrer ifølge Finstad ikke at Høyre også ivrer for utviklingen av biblioteket.

- Vi har vært forkjemper for Meieriet kultursenter, og biblioteket. Biblioteket skal være motoren i kultursenteret. Og vi forstår behovet. Men vi blir bedt om å utvide med totalt tre stillinger i dag, og jeg ber derfor om at vi ser saken i forbindelse med budsjettet, sier han.

Kommentarer til denne saken