Overskuddet fra russeavisa til rødrussen ved Vest-Lofoten videregående skole går i år til Vestvågøy frivilligsentral. Redaktør i russeavisa, Ole Edmond Melkersen, forteller at de ønsket å gi pengene til frivilligsentralen fordi de hjelper ulike grupper i samfunnet.

– Vi ønsket at det skulle gå til noe lokalt. De er på sykehjem og arrangerer forskjellige ting for barn rundt om i kommunen. Vi er veldig glad for at vi har en frivilligsentral, med tanke på at vi lever i en veldig egoistisk verden. Det er fint at noen i kommunen frivillig hjelper andre, sier Melkersen.

Det var russestyret for rødrussen på Vest-Lofoten videregående skole som bestemte hvem som skulle få overskuddet. De kom med flere forslag, hvor frivilligsentralen var et av dem. Overskuddet fra russeavisa var 35 000 kroner, som Melkersen sier de er fornøyd med.

Les også: Kornelia (21) er skipsagent: - Ordner alt fra blåskjell til tannlegetime

Fordeles til ulike aktiviteter

På Lekneshagen bofellesskap sitter en gruppe damer og drikker kaffe, spiser kaker og frukt. Onsdagstreffene i kaffekroken er en del av et prosjekt ved Vestvågøy frivilligsentral som har navnet, «sammen skaper vi den beste dagen». Prosjektet skal skape den beste dagen for de eldre, forteller aktivitetskoordinator i Vestvågøy frivilligsentral Gry Hansen.

– Treffene gir god livskvalitet. De eldre jeg snakker med sier ofte at livskvalitet for dem er det sosiale, det å prate og synge, sier Hansen.

Pengene fra overskuddet vil fordeles til arrangement og ulike aktiviteter mellom de to sykehjemmene i kommunen.

– Vi er veldig glad for at de ville gi pengene fra overskuddet til oss, sier Aud Karin Larsen, daglig leder ved Vestvågøy frivilligsentral.

– Vi setter veldig stor pris på midlene. Det er flere gaver her i bofellesskapet som blir godt brukt. Det står en grillhytte her ute som vi bruker mye. De synes det er veldig fint å sitte rundt bålet. Vi har også brukt midler vi har fått til en kaffemaskin, sier Hansen.

Les også: Bofellesskap fikk ny høyttaler - allsang fra første låt!

Gjøre mer enn i dag

På onsdagstreffet i kaffekroken spiller de musikk fra høyttaler gitt til bofellesskapet. De hører på gamle norske slagere fra damenes ungdomsår. Alle rundt bordet er enig om at frukten er nydelig og at det er veldig koselig på disse treffene. Frivilligsentralen er også en fast dag på Gravdal sykehjem.

– Den dagen er også veldig viktig for dem som bor der. Med disse midlene kan vi gjøre enda mer enn det som gjøres i dag, sier Larsen.

Melkersen er veldig fornøyd med at overskuddet fordeles mellom de to sykehjemmene.

– Det er kjempebra. Det var akkurat det vi hadde tenkt at det skulle gå til, og jeg synes det er en super ide, sier han.

Les også: Vera åpner frisørsalong: – Det har vært min drøm i seks år