Gå til sidens hovedinnhold

Vestvågøy FRP møter seg selv i døra

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et innlegg på Facebook søndags ettermiddag, forsøker Vestvågøy FRPs leder Jim Andreassen å forklare hvorfor Frp var det eneste partiet i kommunestyret som ikke ønsket å bosette flyktninger i 2021.

Andreassen skriver, i lett gjenkjennelig populistisk stil, at FRP alltid vil prioritere våre innbyggere først, særlig eldre og syke. Men det Andreassen ikke nevner med et eneste ord, er at FRP nettopp har sørget for at Norge skal ta imot, og bosette 3000 kvoteflyktninger i 2021 gjennom budsjettforliket med regjeringen. Andreassen og FRP møter dermed seg selv i døra, med en politikk som ikke henger sammen.

Arbeiderpartiet stemte for rådmannens innstilling i saken, det handler om solidaritet med mennesker på flukt. Tall fra FN viser at det var ca 80 millioner mennesker på flukt i 2019, omlag 1,4 millioner av disse er sårbare mennesker som bør ha status som kvoteflyktninger. Sårbare mennesker på flukt kan være mennesker med nedsatt funksjonsevne, kvinner, homofile (LHBTIQ), aktivister, barn og visse religiøse grupper opplever i større grad enn andre vold og trakassering.

I Vestvågøy har vi lang erfaring med å bosette flyktninger, og har gode resultater å vise til når det gjelder integrering i samfunnet. Mange får seg jobb etter endt utdanning, og blir viktige ressurser. I 2013 ble sågar Vestvågøy kommune nominert til bosettingsprisen. Den gang sa direktør Geir Barvik i IMDI at kommunen er nytenkende, kreativ og målrettet i kvalifiseringsarbeidet, og kan vise til glimrende resultater i introduksjonsordningen. Dette er i seg selv gode argumenter for å ta imot inntil 35 flyktninger i 2021.

For Arbeiderpartiet er det viktig at vi har en asyl- og innvandringspolitikk som er tuftet på vårt samfunnsfundament, og som ivaretar den norske samfunnsmodellen med små forskjeller og like muligheter.

Kommentarer til denne saken