BUA Vestvågøy flytter inn i de gamle lokalene til biblioteket

Biblioteket: BUA Vestvågøy starter opp i de gamle lokalene til biblioteket på rådhuset.

Biblioteket: BUA Vestvågøy starter opp i de gamle lokalene til biblioteket på rådhuset. Foto:

Etter nyttår åpner BUA Vestvågøy i bibliotekets gamle lokaler på rådhuset. De skal være hele kommunens utstyrslager, med utstyr som alle kan låne.

DEL

BUA Vestvågøy ble stiftet i februar. BUA står for Barn-Unge-Aktivitet og er hele kommunens utstyrslager. Utstyrslageret fungerer som et bibliotek, hvor du kan låne sport- og aktivitetsustyr. Nå flytter BUA Vestvågøy inn i bibliotekets gamle lokaler. Leder i BUA Vestvågøy Fida Amin Moheseen, forteller at det er Vestvågøy kommune som har kommet med en redningsplan.

– Tidligere var planen at vi skulle flytte inn i brakker, som vi har fått tillatelse til å sette opp ved Lofothallen. Men brakker er veldig kostbart, både grunnarbeidet og selve brakkene. Kommunalsjef for samfunn og teknikk Håvar Berg Larsen har invitert oss til å flytte inn i det gamle biblioteket og vi er i gang med innflyttingen. Vi er veldig glad for at vi fikk slik hjelp av kommunen, sier Moheseen.

– Vi har ikke satt en dato for åpningen ennå, men vi vurderer å åpne etter nyttår, sier hun.

Gjenbruk

Lofoten Friluftsråd, FNF Nordland, Vestvågøy kommune og Vestvågøy frivilligsentral tok initiativet til å starte opp BUA Vestvågøy.

– Vi holder på med en mulighetsstudie om framtidig bruk av rådhuset. Fram til vi finnet ut av hvordan vi vil ha det, er det fint at de frivillige kan bruke lokalet, sier Håvar Berg-Larsen.

– Det er viktig for BUA å ha de fysiske lokalene, slik at vi får vise hvem vi er, sier Moheseen.

Vaktmester Ole Martin Romuld er godt i gang med oppussing av lokalene. Han har funnet inventar som har stått ubrukt i kriker og kroker på rådhuset. Stort sett er alt av inventar gjenbruk.

– Lokalene ligger veldig sentralt, og folk vil ha lett tilgang på utstyret. Vi er veldig fornøyde. Nå skal vi male litt, i fine farger som passer både for store og små, sier Moheseen.

Flere frivillige

Utstyrslageret har i dag skiutstyr, men har foreløpig ikke kjøpt inn alt utstyret de trenger.

– Vi må fortsatt gjøre noen bestemmelser angående utstyr på de kommende styremøtene. Vi må også se på kapasiteten vi har, og tilpasse oss den i første omgang. Vi har et samarbeid med Intersport, som gir oss avslag på utstyr. Vi kan også ha kampanjer, hvor vi ønsker oss utstyr som folk ikke bruker lenger. Ettersom det er vinter når vi åpner, tenker vi vinterutstyr først, sier Moheseen.

Det trengs fortsatt flere frivillige til forskjellige arbeidsoppgaver i BUA.

– Vi ønsker flere frivillige til å stå i BUA, men også frivillige som kan drive vedlikehold av utstyret. Det må vaskes og repareres før det settes på hytta til neste bruker, sier hun.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags