Sjarmerende julestjernereise på Meieriet

STJERNA: Sonja og dronningen stråler etter at stjerna er funnet og at Sonja er Gulltopp

STJERNA: Sonja og dronningen stråler etter at stjerna er funnet og at Sonja er Gulltopp Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag hadde Vestvågøy kulturskole premiere på Reisen til julestjernen og det ble en sjarmerende reise.

DEL

I hele høst har rundt 60 unger øvet på forestillingen Reisen til julestjernen og tirsdag hadde de premiere foran et fullsatt Meieriet kultursenter. Publikum var skoleelever fra hele Vestvågøy.


Reisen til julestjernen handler om den foreldreløse Sonja som prøver å unnslippe røverne hun har vært fanget hos siden hun var liten. Hun rømmer inn på Slottet, hvor hun overhører den sørgelige historien om prinsesse Gulltopp som forsvant da hun gikk ut i skogen for å finne julestjernen.

Hun hører om dronningen som forbannet julestjernen slik at den ble borte, og om mørket og sorgen som dermed senket seg over riket. Sonja blir oppdaget, og ber om nåde idet den onde greven vil kaste henne i fangehullet.

 Dronningen befaler at hun skal løslates fra røverne, og som takk for hjelpen legger Sonja ut på en reise for å finne selveste Julestjernen – og få prinsesse Gulltopp tilbake.

Det er 20 år siden sist denne forestillingen ble satt opp på Vestvågøy og etter responsen i salen var det på høy tid.

Skuespillerne og ballettdanserne gjorde dette til en flott forestilling, selv om det var litt smårusk her og der. Men det skal det liksom være.

Det unge publikumet fulgte nøye med og det kom ikke en unødig lyd fra publikum. Da stjernen var funnet og greven kastet i fengsel så fikk skuespillerne fortjent taktfast applaus.

Sivert Hansen spilte Ole, Julie Lian dronningen og Natalie Nedrebø spilte Sonja og de var kjempefornøyde etter forestillingen.
-Det var litt skummelt, men kjempeartig. Vi syntes det gikk kjempebra. Det var også artig å ha vennene våre i salen, slår de tre fornøyd fast etter forestillingen.

De forteller at de har øvd veldig mye.
– Vi har øvd ganske mye, men det var absolutt verdt det, sier de tre skuespillerne.

Instruktør Mette Myhr var og fornøyd.
– Jeg syntes de klarte seg kjempebra og gjorde en flott forestilling, slo Mette Myhr fast før hun samlet skuespillerne og kom med ros og noen innspill på hvordan det kan bli enda bedre på de neste forestillingene.

En meget dyktig band under ledelse av Cosmin Harsian og flott lyssetting av Marianne Thallaug Wedset gjorde dette til en teaterforestilling som trygt kan anbefales.

Stykket spilles tirsdag og onsdag ettermiddag i Meieriet.

Fakta

Reisen til julestjernen.

Storsalen Meieriet.

Vestvågøy kulturskole

Regissør: Mette Myhr

Koreografi: Regine Gjernes

Dirigent: Cosmin Harsian

Kor/sang: Hege Hov og Karolina Baryga

Scenograf Ieva Zule

Lysdesign: Marianne Thallaug Wedset

Produsent: Karolina Baryga

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken