Vil du bidra til å bringe Lofoten sammen i en flora av barnesanger, musikk og dans?

Vestvågøy og Vågan kulturskole er på jakt etter deltakere og ideer til en multikulturell forestilling kalt Fargespill. Kulturskolerektor Nabil Al-Taie, Bengt-Ronny Lorentzen og Simen Vangen.

Vestvågøy og Vågan kulturskole er på jakt etter deltakere og ideer til en multikulturell forestilling kalt Fargespill. Kulturskolerektor Nabil Al-Taie, Bengt-Ronny Lorentzen og Simen Vangen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Forestillingen Fargespill skal bringe Lofoten sammen i en flora av barnesanger, musikk og dans. Nettopp DU kan bidra.

DEL

Sangleker, voggesanger, danser fra hele verden skal settes sammen til festforestillingen Fargespill – Flere Fager. Kick off for arrangøren, det vil si kulturskolene i Vestvågøy og Vågan, var i oktober.

Nå begynner letingen etter deg som sitter inne med slik kunnskap.

– Vi setter nå i gang rekrutteringen. Vi ønsker forestillingen så flerkulturell som mulig, sier kulturskolerektor Nabil Al-Taie og Bengt-Ronny Lorentzen i Vestvågøy. Lorentzen og Simen Vangen i Vågan kulturskole er musikkansvarlig for forestillingen. Leder for allmennkultur i Vågan, Audhild Berhinussen, er prosjektleder.

Smått og stort

Forslag ønskes sendt inn til kulturskolene. Ingen sang, dans eller fortelling er for liten eller for gammel. Det eneste kravet er at bidraget er fritt for politiske undertoner.

– Vi ønsker alt velkommen. Vi skal ikke ha enefokus på tredje verden-musikk. Vi ønsker hele verden i et balansert samspill. Vi ønsker spesielt å komme i kontakt med noen som kan samisk musikk, sier Vangen.

Ofte kan det være barnesanger, leker eller voggesanger som er nedarvet gjennom generasjoner, og helst skal det være noe som lett kan læres bort. Ofte viser det seg at voggesanger fra Asia, Afrika og Europa ligner hverandre veldig.

Et delmål i prosjektet er å komme i kontakt med nye folk og ressurser innen musikk, sang og dans; innbyggere som har noe de ønsker å dele.

– Vi må finne disse folkene. De må nå rekke opp en hånd og si hei, her er jeg, sier Vangen.

Al-Taie sier foreldre og barn kan ta direkte kontakt med de to kulturskolene, eller lærer på skolen.

– Ta opp på mobiltelefonen og send oss tekster og sang, eller send en link på epost til oss, sier han.

Profesjonell ramme

Fram til nå har kulturskolene jobbet sammen for å sette en profesjonell stab. De har nå på plass instruktører, koreografer, musikere og dansere. Disse skal etter bearbeidingen av innkommet materiale, sette i gang øvelsene. Håpet er å ha rundt 50 unge på scenen når forestillingen vises lørdag 29. september i Lofoten kulturhus i Svolvær, og søndag 30. september i Meieriet kultursenter på Leknes.

Det er også et håp om at dette bare blir den første av mange fargerike forestillinger i Lofoten.

Fakta

  • Konseptet Fargespill – Flere Farger har sitt utspring i Bergen. Konseptets mål er å inkludere barn og unge med ulik etnisk bakgrunn, og deres medbragte sang- og dansetradisjoner.
  • Fargespill er et multikulturelt kunstprosjekt der barn og unge fra hele verden, også Norge, medvirker i musikalske forestillinger.
  • Flere Farger Lofoten har et budsjett på rundt 1 million kroner.
  • Arrangør er kulturskolene i Vestvågøy og Vågan.
  • Forestillingen vises lørdag 29. september i Lofoten kulturhus i Svolvær, og søndag 30. september i Meieriet kultursenter på Leknes.
Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken