1. mai var det tradisjonen tro åpning av utendørssesongen på bane i Lofoten Skyttersamlag. Det dreide seg om Lofotposten Cup i Slydalen med Vestvågøy Skytterlag som arrangør.

– Vanligvis er mange skyttere på plass når årets første konkurranse ute på bane går av stabelen, men i år var vi bare elleve skyttere som deltok, fortsetter guttene.

Variabelt

De tre unge skytterne som vi slo av en prat med etter endt skyting, var William Brandt, Torleif Martinussen og Oddvar Martinussen – alle fra Vestvågøy Skytterlag.

De kunne fortelle at de ønsker seg flere deltakere på konkurransene framover, og at skytingen deres på 1. mai var noe variabel.

– I dag gikk det ikke så veldig bra for mitt vedkommende. Jeg var for ukonsentrert og hadde rett og slett ingen stor dag, forteller William som er første års skytter i klasse 2.

– Helt greit egentlig, men litt svakere enn det jeg vanligvis er god for, melder Torleif som stoppet på 334 poeng i klasse eldre rekrutt.

– Ganske bra, litt bedre enn det jeg presterer til vanlig, sier eldre rekrutt Oddvar Martinussen som fikk notert 347 poeng.

 

NNM og LS2016

Lofotposten Cup er interessant for skytterne, men enda mer interessant er NNM i Bodø og Landsskytterstevnet i Øverbygd senere i år.

– Vi gleder oss veldig til Landsskytterstevnet i Øverbygd, sesongens store høydepunkt, smiler trioen om kapp.

– NNM i Bodø henger også høyt, legger de til.

Men enn så lenge dreier det seg om Lofotposten Cup og andre konkurranser i Lofoten for William, Torleif, Oddvar og de andre skytterne i Lofoten.

Superveteran

Superveteran Finn Isaksen var på plass da 1. mai-stevnet gikk av stabelen.

– Ikke mer skyting på meg, den tiden er forbi, sier «the grand old man» som er lenket til rullestolen.

Men hodet er klart og humøret er fortsatt på plass. De muntre fortellingene fra skytterlivet i gamle dager sitter løst.

– Det er synd og skuffende at så få skyttere er på plass 1. mai. I dag var det bare to lag som skjøt, tidligere dreide det seg om mange lag og mange skyttere fra hele Lofoten, minnes han.

V65-skytter Jan Skår nikker samtykkende.

– Det er nok ikke som det en gang var, i dag er det så mange aktiviteter å velge mellom, konstaterer han.