– Vi var for sent ute med å sikre oss kulturhuset lørdag. Derfor blir de markering fredag i år. Men neste har vi allerede booket Lofoten kulturhus til 1. oktober, sier konferansier og leder i Vågan Eldreråd, Ingvald Myrseth, som legger til at Lofoten kulturhus har vært arena fem ganger tidligere for den internasjonale eldredagen i Vågan.

Kåre I. Skulbru og Laila Christoffersen i Vestvågøy eldreråd ber alle eldre i kommunen om at å sette av ettermiddagen til den Internasjonale eldredagen lørdag 1. oktober.

–Tradisjonen tro så inviterer vi til markering av eldredagen den 1. oktober på Lofoten turistsenter på Alstad. Det har brukt å være godt oppmøte og det håper vi på i år og, sier leder Kåre I. Skulbru og nestleder Laila Christoffersen.

50 kroner

Arrangementet på kulturhuset koster 50 kroner, som omfatter underholdning og servering.

– Vi erfarte tidligere da arrangementet var gratis at mange som sikret seg billetter uten å benytte seg av dem. Dermed var det mange som ønsket å delta, men ikke fikk plass tross for at det var mange ledige seter da underholdningen startet, sier Myrseth.

Det er kun litt i overkant av 80 billetter igjen og Myrseth oppfordrer de godt voksne om å benytte anledning til å sikre seg en underholde aften på kulturhuset.

– Vi har et flott program, med gode gamle Flamingos som spiller. Sean Clark komme også på scenen. I fjor var han Elvis, hva han skal gjøre i år bli en overraskelse. Ivar Martin Nordgård har et verbalt innslag. I tillegg blir det allsang og i billetten inngår servering, som Livsgelde for eldre står for, sier Myrseth.

 

Kaker og underholdning

De forteller at arrangementet blir lagt opp etter samme lest som tidligere.

–Det blir mye fin underholdning. Også i år har kulturskolen sagt ja til å komme å spille for oss. Det er svært hyggelig at de unge talentene vil underholde oss eldre. I tillegg vil også Lofotingan spill. Det vil også bli mye allsang, sier de to.

Musikk og underholdning er viktig, men den sosiale biten er også veldig viktig.

–Det blir satt av god til kaffe og kaker og ikke minst en god prat rundt bordene, slår de to fast.

Eldrerådet jobber også med å få en foredragsholder som vil holde et foredrag som berører de eldre.

–Vi har ikke fått alt på plass og kan ikke nå gå ut med navn, sier Laila Christoffersen.

Alt er gratis

Eldrerådet setter opp buss til og fra Alstad.

–Bussen går fra Lekens Bo- og servicesenteret og svipper innom busstasjonen før turen går til Alstad.

Det er ingen påmelding det er bare å møte opp.

Avgangstider blir annonsert i Lofotposten, sier Kåre I. Skulbru.

Han og Laila Christoffersen sier hele arrangementet er gratis.

–Buss, mat, rett og slett alt er gratis. Det er Vestvågøy kommune som har ansvaret for eldredagen, men har delegert ansvaret for gjennomføringen til eldrerådet.

De har også bevilget penger til dette formålet, sier Kåre I. Skulbru og Laila Christoffersen som har følgende oppfordring til alle eldre i kommunen.

–Sett av ettermiddagen den 1. oktober til hyggelig sosialt samvær med andre på Lofoten turistsenter på Alstad.