Kulturskolens dramaelever imponerte fra scenekanten

Elever fra Vestvågøy kulturskole imponerte da de fremførte dramaet ”Det gode mennesket fra Sezuan.

Elever fra Vestvågøy kulturskole imponerte da de fremførte dramaet ”Det gode mennesket fra Sezuan. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

- Jeg er så stolt av dere, jublet regissør Mette Myhr. Det etter at Vestvågøy kulturskoles dramaelever leverte prikkfritt i storsalen i Meieriet kultursenter.

DEL

Anledningen for jubelen, var fremførelsen av dramaet ”Det gode mennesket fra Sezuan” av Berthold Brecht.

- Det dere gjorde nå er det beste dere har gjort. Tenk at det går an at dere leverer så tight, sprudlet Myhr, tydelig stolt over sine elever.

- Nå kan dere med rett føle på flygefølelsen, det har dere fortjent.

- Fantastisk bra

Lofotpostens utsendte denne lørdagskvelden, stiller seg mer enn gjerne bak Myhrs komplimenter, for denne forestillingen ”nailet” de 13 skuespillerne og fem musikerene på kveldens scene.

Temaet i dramaet ”Det gode mennesket fra Sezuan” fra 1942, er like aktuelt i dag som det var den gang det ble skrevet. For denne kvelden blir vi minnet på at man kan være det gode mennesket, også om man ivaretar seg selv og sine følelser.

Vi møter prostituerte Sen Te, som får besøk av to guder som er sendt til jorden for å finne et godt menneske.

I hennes søken etter å være det gode mennesket, må hun ofte ikle seg rollen som foretningsmannen Shui Ta for å rydde opp i godheten til Sen Te.

Kveldens utøvere på scenen leverer med innlevelse og troverdighet, og vi lar oss imponerer over at så mye tekst sitter som et skudd, og at sceneskiftene flyter.

(Saken fortsetter under billedserien)

Det melankolske musikkvalget, passet også som hand i hanske.

Vi benytter mer enn gjerne et av regissør Mette Myhrs mange lovord i beskrivelsen av den totale opplevelsen.

- Dette var fantastisk bra!

Imponert

To av tilskuerne som sammen med resten av publikum ga forestillingen stående applaus, var Ellrid og Leif Walle fra Fredvang.

- Vi er rett og slett imponert, sier de, mens barnebarnet Sigrid Lauritzen kommer bortom for en klem fra farmor og farfar.

Fornøyd var de også med Vestvågøys nye storstue, Meieriet kultursenter.

- Vestvågøy har fått en kjempeflott storstue, så all ære til alle som har fått dette realisert.

Nytt hjem

Publikum kunne denne kvelden kunne kose seg i behagelige seter i amfiet, mens aktørene kunne kose seg på scenen med god lyssetting og super lyd.

- Endelig har vi fått en fast plass å være med en ordentlig teaterscene. Det er bare digg, fikk vi fortalt fra elevene ved kulturskolen.

- Det føles som om vi har fått et hjem.

Hovedrolleinnehaver Johanne Mathea Angelsen, sprudlet også etter forestillingen.

- Det har vært ganske heftig og mye tekst og lære, men det har vært fantastisk artig, sier hun med et bredt smil, mens Håkon Unstad som spilte vannselger Wang, hadde følgende på hjertet; - Jeg håper at scenen her kan gjøre det slik at flere blir med på foreksempel teater, og at den engasjerer folk til å komme og se på forestillinger.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags