Programmet for festivalen er i boks!

Festivalprogram i boks: Kunstnerisk leder Thorbjørn Gabrielsen (i midten) sammen med daglig leder for Figurteateret i Nordland, Preben Faye Schøll og Vebjørg Hagene Thoe fra Galleri 2. 30.5.–4.6 er det igjen klart for Stamsund Teaterfestival. Festivalen har vært arrangert årlig siden 2000. FOTO: MAGNAR JOHANSEN

Festivalprogram i boks: Kunstnerisk leder Thorbjørn Gabrielsen (i midten) sammen med daglig leder for Figurteateret i Nordland, Preben Faye Schøll og Vebjørg Hagene Thoe fra Galleri 2. 30.5.–4.6 er det igjen klart for Stamsund Teaterfestival. Festivalen har vært arrangert årlig siden 2000. FOTO: MAGNAR JOHANSEN

Artikkelen er over 2 år gammel

Scenegrupper fra inn- og utland vil gjerne til Stamsund.

DEL

30. mai sparkes årets Stamsund Teaterfestival i gang, for 18. gang. Festivalen har, ifølge kunstnerisk leder Thorbjørn Gabrielsen, tatt en posisjon som en av Norges mest kjente for «utprøvende» scenekunst.

– Vi opplever stor pågang fra scenekunstnere i inn- og utland som ønsker å delta på festivalen. Festivalen er en av få plattformer i Norge for denne typen teater. Vi er også blitt kjent internasjonalt sier Gabrielsen.

Festivalen er en blanding av sceneforestillinger, performance, utstillinger, verksteder og fest og moro. Nytt i år er at festivalen tar turen ut av Stamsund, og viser en forestilling på Meieriet kultursenter.

– Vi planla to forestillinger, men en gruppe kommer ikke. Vi ser fram til å ta en forestilling med til Leknes.

På programmet de fem dagene festivalen varer står 14 sceneforestillinger. Bare to av årets deltakere har deltatt tidligere.

– Gi meg en anbefaling om en forestilling jeg bør se.

– Dans og koreografi har fått en sentral plass. Jeg vil anbefale STATE, en danseforestilling med Ingri Fiksdal og Jonas Corell Petersen. Den er massiv og med voldsomst trykk. Se den, oppfordrer Gabrielsen og anbefaler i samme slengen musikkforestillingen til Rolf-Erik Nystrøm og Juliane Venter. Blant stikkordene er Åge Aleksandersen, Bob Dylan, David Bowie og Richard Strauss.

– Topp musikere som vi er veldig glad for å få tak i.

Kartfjorden

Mest kjent av årets deltakere er utvilsomt Nordland Teater som har satt sammen en forestilling basert på syv av Shakespeares karakterer som kan kalles for onde.

– Vi er fornøyd med at fylkets eget teater tar turen hit i år. Nordland Teater har vært en sentral aktør for å få etablert festivalen i Stamsund, sier Gabrielsen.

Festivalen beveger seg mellom Stamsunds tre teaterbygg, samt Galleri 2, Mannfallet og «scener» utendørs og i provisoriske lokaler. Som «Drive in for lydkunst» der danske Tulle Ruth Kofoed-Jespersen inviterer publikum til et fjøs i Kartfjorden og møte med verdens første Drive-In som presenterer lydkunst.

Bak står Galleri 2, som også er vert for iranske Roghieh Asgari Torvund som i sine videoer har tatt for seg hvordan fotball samler folk på tvers av klasser.

Fra fjorårets festival:

P2 sender direkte fra lofotfestival

Populært mattilbud fra beboere på mottaket

Jubler for Stamsund Teaterfestival

- Vi tror vi har tidenes beste festival, men det tror vi jo hvert år

Teatersjef fra Lofoten får plass i kulturrådet 

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags