Matfestivalen i Lofoten feirer ti år og i forbindelse med jubileet er Matfestivalen utvidet.

– Vi startet forrige lørdag med at 130 gjester åpnet årets lutefisksesong i Kræmmarvika. Vi har hatt flere kurs og foredrag som har vært godt besøkt. Fredag er det konsert med Halvdan Sivertsen. Denne har vært utsolgt i lang tid, sier Roger Larsen i Lofothallen AS som er arrangør.

50 utstillere

Selv om Matfestivalen har vært i gang noen dager kulminerer det hele på lørdag og søndag i Lofothallen.

– I år har vi flyttet Matfestivalen noen uker lenger ut på høsten for å unngå konkurransen med Smak i Tromsø. Det har vært en suksess. Vi har over 50 utstillere på plass og så mange har vi aldri hatt før, sier Roger Larsen som forteller at det er flere nye utstillere

– Vi har flere utstillere fra Helgeland, Salten og Troms som ikke har vært her før. Vi har også flere nye utstillere fra Lofoten som kommer med spennende produkter, forteller Larsen.

Det er stort spenn i hva som tilbys.

– Det er syltetøy, lefser, kjøttrull, blodmat, sjokolade, fiskemat, tang og noen husflidsprodukter. Mangfoldet er stort og variert, slår Larsen fast.

Les også: Fem medaljer til Lofoten under Norgesmesterskapet i gardsost

Prisutdeling

Det er blitt en tradisjon at Vestvågøy kommunes kulturpris, næringspris og miljøpris deles ut på Matfestivalen i Lofoten.

– Det blir utdeling av miljøprisen og næringsprisen fra den store scenen på lørdag. Det blir også musikkinnslag. Prisen Årets matambassadør blir også delt ut lørdag rett etter de kommunale prisene, sier Larsen.

Ungene kan besøke dyrene i fjøset. Det blir kurs i flettestrikk, pjoning, perlestrikk, strikking med perler, tvebandstrikk, hælstrikking, patentstrikk, hekling i regi av Vestvågøy Husflidslag

Søndag blir det demonstrasjon av villsauklipping og finale i melkespannholding.

– Ungene kan ri på hester og det blir trylleshow. Vi gleder oss veldig til helga og vi er i skarp rute, slår Roger Larsen fast.

Les også: Åtte dagers matfest i oktober