Årets «Ballstadværing» er fotballtrener lokalt og nasjonalt: - Jeg ble helt paff da jeg skjønte at det var meg

Prisvinner: Børje Sørensen ble under avslutningen av Ballstaddagan utnevnt til årets «Ballstadværing» for sitt engasjement innen fotball. Alle foto: Ballstaddagan

Prisvinner: Børje Sørensen ble under avslutningen av Ballstaddagan utnevnt til årets «Ballstadværing» for sitt engasjement innen fotball. Alle foto: Ballstaddagan

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Børje Sørensen ble utnevnt som årets Ballstadværing under avslutningen av Ballstaddagan søndag.

DEL

Prisvinneren ble svært overrasket, da han skjønte at det var han prisutdeler Jon Inge Berg omtalte fra scenekanten på allmenningskaia på Ballstad.

Deler prisen

- Jeg ble helt paff da jeg skjønte at det var meg. Det kokte i hodet, og jeg fant ikke ord for å takke med da jeg sto der. Ja du må ikke snakk, ler prisvinneren, som i ettertid ydmykt deler prisen med kona Trine Haug Larsen.

- Noen skal jo holde orden på redet hjemme, og styre når jeg er ute på reiser og på treninger. Ja jeg er heldig som får holde på med fotballen, sier Børje, som det siste året har hatt trenerkontrakt med Norges landslag for Jenter 17 og U-23 sitt damelag, i tillegg til at han lokalt har vært trener for Ballstad sitt damelag og mini 2 Jenter i alderbestemt forball.

- Det er så mye positiv driv på Ballstad nå for tiden, og masse flotte folk som fort hadde fortjent denne prisen. Men det var artig at jeg fikk den i år.

Jurybegrunnelse

I juryens begrunnelse het det blant annet;

«Årets Ballstadværing er en person som komiteen mener representerer Ballstad på en ypperlig måte. Personen er og har vært en stor faglig ressurs i det lokale idrettsmiljø i mange år. Både som spiller, trener og inspirator. Gjennom årene har mange talenter vokst frem på Ballstad under kyndig veiledning fra denne personen, og det var derfor ingen overraskelse for oss da han ble huket tak i som fagressurs på regionalt og nasjonalt nivå. Men som den ekte Ballstadværingen han er, lar han ikke heder og berømmelse i nasjonal liga gå til hodet på seg. Nei han er fortsatt en stødig trener for våre aldersbestemte lag, og flere av våre lokale fotballspillere nyter dermed fordelene av å spille under en landslagstrener her på Ballstad».

Enstemmig

Jurymedlem Jon Inge Berg, forteller at årets vinner var et enkelt og enstemmig valg.

– I år var det ingen diskusjoner blant oss i komiteen om hvem som fortjente prisen. Børje har betydd, og betyr mye for Ballstad, og ut fra applausen å bedømme fra publikum, så tror jeg vi traff «spikeren på hodet». Ja han har virkelig fortjent denne utmerkelsen, fastslår Jon Inge Berg, som hadde Kristel Pedersen, Tor Arne Fikseth og Gunnar Olsen med seg i komiteen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken