Tradisjonen tro så holdt statsministeren nyttårstalen på 1. nyttårsdag.

Inspirert av Christian

I talen trakk Erna Solberg fram personer som i løpet av året hadde inspirert henne. Hun trakk også fram et av de mange vakre stedene hun hadde besøkt.

– La meg løfte fram noen som har inspirert meg. En av dem traff jeg på vakre Ballstad i Lofoten. I arbeidet på fastlegekontoret så Christian Mide behov for en enkel og sikker måte å koble fra brukte sprøytespisser på. Og så laget han en slik sprøyte. Den skal nå selges i en rekke land verden rundt. Potensialet er stort. Årlig brukes milliarder av sprøyter. Bedriften har hovedkontor på Ballstad og distriktskontor i Oslo. Flere av oss må i årene som kommer gjøre som Christian Mide, sa Solberg i sin tale.

Gründer Christian Mide i Conceptomed AS setter pris på å bli nevnt i nyttårstalen til statsministeren.

Les også: Kommunen gir pris til disse aktørene

–Inspirerende

– Hvordan føles det å bli nevnt i nyttårstalen?

– Det føles like inspirerende for meg som det føltes for henne, svarer Christian Mide før han fortsetter.

– Det er selvsagt artig å ha bli nevnt i så positive ordelag. Det er veldig motiverende for oss når vi nå går i gang med et nytt og veldig spennende år. Det å være gründer er utrolig artig og noe jeg anbefaler til alle, sier Mide .

– Hadde du fått signaler på forhånd?

– Nei, jeg viste ingenting og det kom ganske så overraskende, sier gründeren som syntes det var stas at også Ballstad var nevnt.

- Det var stort å høre statsministeren beskrive Ballstad som vakker, slår han fast.

Mide sier at 2017 blir et spennende år for Conceptomed AS.

–– Luer-Jack, som er hovedproduktet vårt, blir lansert i flere europeiske land, blant annet Tyskland, England, Nederland, Norge,Sverige, Danmark og Finland før vi går enda mer globalt, sier gründer Christian Mide i Conceptomed AS.

Les også: Investerer ti millioner i Lofoten