Veien over Skotnesmyrene, mellom Gravdal og Ballstad er sterkt trafikkert og er også beryktet for at det kjøres fort. Beboerne i området har lenge kjempet for gang og sykkelvei og den er nå under planlegging. Det er 60-sone på strekningen.

Idiotkjøring

Mandag kveld ble en beboer vitne til det han beskriver som ren idiotkjøring.

- Jeg og sønnen min var på tur hjem da vi hørte motorusing. Nu, pappa, nu ska du se, sa han før vi høre mer rusing og så to biler som startet opp like etter 50-sonen etter skolen. Motorbrølet bare vokste og de ga virkelig på. Det gikk så fort at jeg så vidt rakk å få opp mobiltelefonen for å filme kjøringen. Plutselig la den ene bilen seg ut og foretok en forbikjøring i ei vill fart. Bilen som kjørte forbi var helt ute i veikanten og virvlet opp støv. Det gikk vanvittig fort, og her kunne de lett ha mistet kontrollen, sier mannen som vil være anonym.

- Dette var ren idiotkjøring, legger han til.

Han filmet kjøringen og filmen kan du se øverst på denne siden.

Jente på sykkel

Rett etter de to bilene hadde passert kom ei jente syklende.

- Da ble jeg helt satt ut. Når de kjørte forbi henne vet jeg ikke. Om det skjedde før de to bilene kjørte forbi hverandre vet jeg ikke, men dette kunne gått veldig galt. Jeg ble først redd og så forbannet. Det er ikke første gang det kjøres hardt her, men dette var helt for jævlig, slår han fast.

Faren til jenta som kom syklende sier dette til Lofotposten:

-Hun forteller at det var to biler som kjørte veldig fort da hun kom syklende. De svingte godt ut da de passerte og de var ikke nær henne, opplyser hennes far.

-Vanlig med råkjøring

Vitnet til råkjøringa forteller videre at råkjøring er en vanlig foreteelse på denne årstiden.

- Jeg har blitt fortalt at de kjører rolig en vei for å sjekke om alt er klart for de gir full gass tilbake. Dette gjelder både bilder og motorsykler, sier han.

Han fikk filmet 3–4 sekunder av kjøringen.

- Politiet har fått tilgang på videoen og jeg håper de nå vil ta tak i dette, sier han.

Les også: Mathias (5) må vente i veibanen

Les også: Får ikke busslomme på Gjerstad før tidligst 2017

- Meld dere

Lensmann Asbjørn Sjølie bekrefter at de har fått tilgang til videoen.

- Vi har fått videoen og vi har hatt kontakt med flere andre om denne kjøringen. Vi har opprettet sak og vil starte etterforskning, sier Sjølie.

Kjenner dere identiteten til de to?

- Det er noe av det vi vil undersøke, men jeg regner det skal gå greit å få vite hvem de to er. Jeg vil på det sterkeste oppfordre de to selv å melde seg til politiet, sier Sjølie som setter pris på at publikum gir dem tips om råkjøring.

- På generelt grunnlag vil jeg si at jeg er glad for at det er flere enn politiet som bryr seg om å få stoppet råkjøringen, sier Sjølie.