Kommunen gir pris til disse aktørene

Monca Kleffelgård og Einar Solvang i LAS, Christian Mide i ConceptoMed og speiderleder Tone Johanne Pedersen.

Monca Kleffelgård og Einar Solvang i LAS, Christian Mide i ConceptoMed og speiderleder Tone Johanne Pedersen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Christian Mide «har vist stort mot», og tildeles derfor Vestvågøy kommunes næringspris for 2016.

DEL

Christian Mide sa i 2013 opp sin jobb som fastlege i Vestvågøy kommune for å starte opp bedriften ConceptoMed.

Bedriften har siden utviklet flere produkter som er ment å gi bedre sikkerhet og redusere ubehag for pasienter og behandler. Mide er samtidig «krystallklar» på at selskapets hovedkontor skal være på Ballstad.

«Han har vist stort mot ved å si opp en fast jobb, for å satse på en ukjent gründertilværelse. Han har vist at med pågangsmot, fokus og hardt arbeid er det meste mulig.»

Dette skriver Vestvågøy formannskap i sin begrunnelse for å gi Mide Vestvågøy kommune næringspris 2016.

Formannskapet delte mandag også ut kulturprisen og miljøprisen.

Kulturprisen går til Tone Johanne Pedersen, mangeårig speiderleder i Vestvågøy. Pedersen er også leder i Vestvågøy barne- og ungdomsråd.

«Hun har vært et stort forbilde for speiderne, både lokalt og regionalt, samt organisert Ballstad-deltakelse på lands- og verdensbasis. Vestvågøy kommunes kulturpris 2016 går til Tone Johanne Pedersen, som utvilsomt har gjort en formidabel innsats for speiderbevegelsen over en 30-årsperiode.»

Miljøprisen går til Lofoten Avfallsselskap (LAS).

«LAS viser et levende engasjement for miljø, rent hav og rent lokalsamfunn. LAS har i flere år langt ned en stor innsats i strandryddeaksjonen, og har også mottatt prisen Gullklypa for innsatsen i Strandryddeuka i 2011. Prisvinneren er dyktig på kartlegging, finner gode løsninger for opprydding og kommuniserer godt med befolkning og kommune.»

Langsiktig

Eierne har tro på ConceptoMed. I fjor økte egenkapitalen fra 14,7 til 19,8 millioner kroner. Christian Mide og kona Runhild Mide er hovedaksjonærer med 30,81 prosent av aksjene gjennom selskapet Xinvestor AS.

Gründer Per Ansgar Benjaminsen på Ballstad sitt selskap Alvi AS er tredje største aksjonær med en eierandel på 13,53 prosent. De to øvrige eierne med eierandeler over ti prosent er K8 Industridesign AS i Oslo (14,11) og Betulum AS, Oslo (11,78 prosent). ConceptoMed passerte i fjor en million kroner i omsetning (1,45 mill.) Resultatet før skatt ble et underskudd på 5,8 millioner.

Artikkeltags