- Kan oppleve litt misfarging

Artikkelen er over 3 år gammel

Vannlekkasjen tirsdag skyldtes et stort langsgående brudd på hovedvannledning. Vannet var tilbake tidlig ettermiddag.

DEL

Innbyggere våknet tirsdag opp til tørre vannkraner på Vestvågøy. Årsaken var brudd på hovedvannledninga i Torvhaugan. Bruddet ble reparert tirsdag formiddag, og vakthavende for vann og avløp i Vestvågøy kommune, sier tirsdag ettermiddag, at innbyggerne hadde vannet tilbake mellom klokken 12 og 13.

Bruddet skjedde like nedenfor Lekneshagen bofellesskap. Lekkasjen var så kraftig at vanntrykket slo seg opp gjennom bakken, og det sprutet vann opp fra bruddstedet da folk fra kommunen ankom stedet.

– Lekkasjen oppsto halv to natt til tirsdag. Det er et stort brudd, som strekker seg langsgående på vannledningen. Vi har fått stoppet lekkasjen og håper å kunne sette vann i anlegget i løpet av et par timer, opplyser Synnøve Straumbotten, ansvarlig for vann og avløp i Vestvågøy kommune til Lofotposten tirsdag morgen.

Hun forklarer at rørene må spyles rene før abonnentene får vann i kranene. Likevel kan det være noe misfarging på vannet. Vakthavende ber i så tilfelle folk om å la vannet renne en stund. Da skal det klarne.

Fygle og Leknes skole hadde vann gjennom morgenen, men med dårlig trykk.

– Fygle skole tar sikte på å holde åpent, og Leknes skole er foreløpig usikker og undersøker forholdene og vil gi beskjed til foresatte om de blir nødt til å stenge, opplyste Servicetorget tirsdag morgen.

Artikkeltags