Populært mattilbud fra beboere på mottaket

TEATERMAT: Røde Kors stilte med telt og råvarer, beboere på Vestvågøy Mottak laget mat under Stamsund Internasjonale teaterfestival i forrige uke. Matteltet var godt besøkt.

TEATERMAT: Røde Kors stilte med telt og råvarer, beboere på Vestvågøy Mottak laget mat under Stamsund Internasjonale teaterfestival i forrige uke. Matteltet var godt besøkt.

Artikkelen er over 4 år gammel

Røde Kors sitt mattelt var populært under teaterfestivalen.

DEL

Ahmed Malik fra Syria er utdannet kokk fra sitt krigsherjete hjemland. Under Stamsund Internasjonale teaterfestival sto han i spissen for en gruppe beboere fra Vestvågøy Mottak som serverte mat fra hjemlandene til besøkende.

– Vi er glad for at folk liker maten, og besøker oss, sier Malik.

Det var Vestvågøy Røde Kors som tok initiativ til matteltet etter å ha snakket med beboere på flyktningemottaket.

– De ønsker å ha noe å gjøre. Røde Kors handlet inn mat og satte opp telt. Vi hadde bøsser på bordene som folk kunne putte penger på. Vi fikk veldig god tilbakemelding på maten, l og at det fantes et slikt tilbud. Det var tomme gryter hver dag, sier nestleder i Vestvågøy Røde Kors, Torunn Rønningen.

Røde Kors driver flere aktivitetstilbud for flyktninger. Hver tirsdag er Meieriet på Leknes møtested, en kvinnegruppe møtes en gang i måneden og flyktningene er engasjert i bruktbutikken på Fygle.

Torunn Rønningen håper beboerne på mottaket får muligheten til gjenta suksessen med matservering.

– I midten av juni arrangeres Stamsund i fest over en helg. Det er matfestival i september. Får vi sjansen kan det bli flere anledninger å smake god mat, sier Rønningen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken