Gå til sidens hovedinnhold

Måtte avlive elgkalv: – Hvis en bil har kjørt på elgen, oppfordrer vi sjåfør til å melde ifra

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag kveld i syvtiden fikk ettersøksgruppa for vilt i Vestvågøy melding om en haltende elgkalv som gikk alene bak bebyggelsen på Bø i Vestvågøy.

– Vi rykket ut og da vi kom hadde elgkalven lagt seg ned. Da vi nærmet oss reise den seg før den haltet videre opp gjennom skråningen, før den igjen stoppet opp og vi felte den, sier leder i ettersøksgruppa, Toralf Kristoffersen.

– Elgkalven hadde bloduttredelser i en av framføttene som var knekt. I tillegg var den uten moren sin, og ville neppe ha klart seg, legger han til.

Verken politiet eller ettersøksgruppa har fått beskjed om at det skal være elg som er påkjørt i området, og Kristoffersen forklarer at det er vanskelig å si hva som har skjedd.

– Den kan ha tråkket i et hull, eller den kan ha blitt påkjørt av noen som bare har kjørt videre. Hvis en bil har kjørt på elgen, eller kjører på en elg noen gang, oppfordrer vi sjåføren til å melde ifra til politiet, sier Kristoffersen, og forklarer at dersom man ikke melder ifra om slike tilfeller, er det mest sannsynlig ikke erstatningskrav å hente på eventuelle skader på bilen.

Kristoffersen roser samtidig de som melder fra om skadet elg. I dette tilfelle holdt også varslerne et øye med elgkalven, slik at det skulle være lettere for ettersøksgruppa å finne den.

– Det er kjempebra at folk varsler oss. Slikt skal i utgangspunktet gå gjennom politiet, som igjen gir oss beskjed. Hvis folk varsler oss direkte, underretter vi politiet før vi eventuelt gjør noe, forklarer han.

Les også: Bylle-elgen avlivet: - Den ser helt for jævlig ut

Les også: «Bylle-elg» avlivet i Vågan

Kommentarer til denne saken