Gå til sidens hovedinnhold

Norges minste fakkeltog

Fakkeltog mot pelsdyrnæringen

Artikkelen er over 6 år gammel

Lørdag markerte NOAH sin motstand mot pelsdyr ved å arrangere fakkeltog 16 steder i Norge. Det minste toget var på Leknes.

For tiende året på rad arrangerte organisasjonen NOAH fakkeltog i for pelsdyrene og mot pelsdyroppdrett i Norge.
– Dette er Europas største markering for pelsdyrene og det sier veldig mye om motstanden mot pelsdyroppdretten i Norge, og det sier noe om hvor absurd det er at politikerne trenerer denne saken og ikke har gått inn for et forbud ennå, sier lederen for NOAH, Siri Martinsen, i en pressemelding.
– I år er det 25 år siden NOAH ble opprettet, men kampen mot pelsdyrnæringen er ikke over. For her i landet er det fortsatt lovlig med pelsdyroppdrett av mink og rev, legger hun til.

16 steder

I 16 ulike byer og tettsteder i landet ble det arrangert fakkeltog.
I Oslo møtte flere tusen fram for å markere sin motstand mot pelsdyrnæringen.
Det eneste arrangementet i Lofoten ble holdt på Leknes.
Her deltokt 26 personer.
– Vi var 25 personer og fire hunder som gikk i fakkeltoget gjennom Leknes der vi høylytt ga uttrykk at vi vil ha tomme bur, sier initiativtaker for NOAH sitt arrangement på Leknes, Britta Wahl.

Minste toget

Hun forteller at fakkeltoget på Leknes var det minste i Norge.
–Dette fakkeltoget er Europas største markering for pelsdyrene. Det er viktig for oss å kunne vise lokalpolitikere at også på et så lite sted som Leknes vokser protesten mot pelsdyrnæringen og vi gir oss aldri, slår Britta Wahl fast.

Kommentarer til denne saken