Onsdag la en person ut en forespørsel på Facebook-siden «Kjøp og salg i Lofoten» om noen hadde noe som egnet seg som hønsehus.

Kommunestyremedlem Odd Eskil Andersen (Frp) svarte på denne henvendelsen med å legge ut et bilde av rådhuset på Leknes.

-Ikke innenfor

Det fikk mange til å reagere. En av dem er ordfører Remi Solberg.

– Jeg ble gjort oppmerksom på dette av en av kommunens ansatte. Etter det har det kommet relativt mange henvendelser om denne saken. Det er både fra innbyggere, og fra ansatte i kommunen. Dette også fra folk som ikke jobber på rådhuset. De ansatte som har tatt kontakt føler seg uthengt og latterliggjort. Innbyggerne mener at dette ikke er slik en folkevalgt skal oppføre seg, og en mente dette var usmakelig, sier ordfører Remi Solberg som har tatt kontakt med Andersen.

– Han mener nok at dette er en spøk. Etter min mening er dette noe som absolutt ikke er innenfor det akseptable, og han skulle ha holdt seg for god for dette. Som folkevalgt er du også arbeidsgiver. Andersen er også leder for kontrollutvalget, og da har han et ekstra ansvar, mener ordføreren.

Ment som spøk

Odd Eskil Andersen skjønner ikke at folk reagerer.

– Dette var selvsagt ment humoristisk, og jeg trodde det var noe som alle ville skjønne. Fra min side var det ikke vondt ment, sier Andersen før han fortsetter.

– Jeg klarer ikke helt å se at dette er noe å hisse seg så voldsomt opp over. Jeg vil understreke at jeg ikke har sagt eller skrevet at rådhuset er et hønsehus. Personen søkte etter noe som kunne egne seg som hønsehus. Som en spøk la jeg ut bildet av rådhuset. Hvis noen ble lei seg for det, så beklager jeg det. Det virker som alt som jeg sier eller mener skal tolkes i verste mening. Jeg er etter hvert blitt vant med å bli misoppfattet, sukker Andersen.

Onsdag kveld hadde han ikke fått noen reaksjoner fra andre enn ordføreren.

– Jeg har fått en melding fra ordføreren som tydelig var lei seg. Nå er jeg blitt vant til at han tolker alt fra meg i verste mening, sier Andersen som ikke hadde planer om å slette posten på Facebook.

Lofotposten har snakket med personen som la ut forespørselen.

– Jeg tror det er best at jeg ikke kommenterer denne saken, sier han.