Garasjesak ruller videre: Kommunen må behandle naboklage

UENIGE: Fylkesmannen mener enhetsleder Karl Erik Nystad og hans avdeling ikke kan avvise en klage uten å ha fattet formelt vedtak.

UENIGE: Fylkesmannen mener enhetsleder Karl Erik Nystad og hans avdeling ikke kan avvise en klage uten å ha fattet formelt vedtak. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vestvågøy kommune må politisk behandle klagen fra naboen på at en garasje på Gravdal er bygd for nært hans eiendom. I vinter vant Bjarne Johansen fram i Hålogaland lagmannsrett med at kommunen begikk saksbehandlingsfeil i forbindelse med byggingen av garasjen hans på 1990-tallet. Men naboen er ikke fornøyd med å ha fått en garasje som dobbelt så stor som bygget som ble varslet bygd.

Ifølge naboen har garasjen blant annet forringet verdien av eiendommen siden den på det nærmeste står 20 centimeter fra eiendomsgrensen. Naboen mener kommunen bør behandle byggesaken på nytt. I brev til Fylkesmannen slår næring, plan og utvikling blant annet fast at saken er av eldre dato, og at virkemidlene er begrenset. Derfor vil fagavdelingen legge saken vekk.

Det kan ikke kommunen gjøre uten videre, svarer Fylkesmannen, og ber om et formelt vedtak som avviser klagen. Vedtaket vil gi naboen rett til å klage på avvisningsvedtak til Fylkesmannen.

Les også: Nabo klager kommunens garasjevedtak til Fylkesmannen

Les også: Kommunen legger vekk garasjesaken på Gravdal

Artikkeltags