Både Svolvær og Leknes står på VG-lista-lista, og nå er det opp til lofotingene å melde seg på i konkurransen om å få storkonserten nordover.

I årets utgave av den kjempepopulære konserten samarbeider VG med butikkjeden Extra. Alle steder som har en Extra-butikk er på lista over byer som kan kjempe om å få besøk av VG-lista 27. juli.

Nå har Coop Extra på Leknes tatt initiativ til folkehav på Hauklandsstranda søndag for å overbevise juryen om at byen fortjener å være vertsarena.

- Vi håper at vi skal klare å samle så mange som 1000 mennesker på stranda søndag. Det tror vi absolutt det er mulig å få til, sier daglig leder ved Coop Extra Leknes, Einar Martinsen.

Lørdag foregikk planleggingen for arrangementet for fullt, og Martinsen holder foreløpig kortene tett til brystet, men lover liv og røre.

Hvordan skal dere overbevise juryen?

- Vi må bruke menneskene og den flotte naturen vi har her i Lofoten. Vi skal sjarmere dem, og spille på humor og natur. Det blir hard konkurranse, men vi må gi full gass og satse på at det holder helt inn, sier Martinsen.

Han legger ikke skjul på at vil bety mye for Leknes og Lofoten å få konserten til byen.

- Det er et veldig stort arrangement som drar med seg mye oppmerksomhet. TV-dekningen og reklameverdien bildene gir er veldig stor, ikke minst for å få satt Leknes og Lofoten på kartet, slår han fast, og kommer med følgende oppfordring:

- Her må folk kjenne sin besøkelsestid. Kom på Hauklandsstranda søndag, og bidra til at vi får VG-lista til Leknes og Lofoten!