Gå til sidens hovedinnhold

HV-øvelse hele uka

Artikkelen er over 3 år gammel

Lofoten Heimevernsområde 16201 vil gjennomføre sin årlige trening for alle tilhørende mannskaper, lokalt i Lofoten, i tidsrommet søndag 2. til og med fredag 7. september.

Søndag startet HV Lofoten sin årlige trening.

– I forbindelse med årets trening må det forventes en del ekstra trafikk med militære og sivile kjøretøy langs vei i Lofoten, spesielt inn mot øvingsområdene. Det må også forventes at uniformert Heimevernspersonell, med og uten våpen, blir å se flere steder i Lofoten under årets trening, heter det i en pressemelding fra HV Lofoten.

Helikopter

Torsdag 6. september må det forventes ytterligere militær trafikk, både langs veiakser i Lofoten og med bruk av helikopter, mellom øvingsområdet på Vestvågøy, og øvingsområdet i Vågan.

– Det vil også bli satt forbud og begrensninger for almenheten i forbindelse med de militære øvingsområdene som skal brukes under årets trening. Lofoten Heimevernsområde beklager de ulemper dette eventuelt måtte medføre for almenheten, både når det gjelder støy, trafikk og begrensninger i almen ferdsel. Men dette er en nødvendig trening for Heimevernet, og med bakgrunn i at både egen og sivile sin sikkerhet må ivaretas vil disse restriksjonene gjelde i øvingsområdene, opplyser kaptein Bjørn Ragnar Larsen som, er områdesjef iLofoten Heimevernsområde 16201.

Skyting med skarpt

På Vestvågøy vil det meste skje i området rundt Slydalen.

– Det vil være skyting med skarp ammunisjon i tilknytning til Slydalen skytefelt. Det må også forventes at det kan bli brukt lys og andre ildmarkeringsmidler i forbindelse med trening i hele øvingsfeltet, heter det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken